Print this page

Εύκολα και θεαματικά η ΑΕΚ πέρασε στον ημιτελικό

Written by  Οκτ 06, 2016

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της μετά το δεύτερο δεκάλεπτο και διαμόρφωσε σε μια καλή προπόνηση τον προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο άδειο λόγω τιμωρίας «Νίκος Γκάλης» πετυχαίνοντας εύκολα την πρόκριση με 98-57 στον ημιτελικό του θεσμού.

Η «Ένωση» είχε σε πολύ καλή μέρα και πάλι τον Μάικλ Ντίξον, ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο, ενώ πήρε ενέργεια ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και ανέβασε τη διαφορά από τον Διονύση Σκουλίδα. Ο νεαρός δεν δίστασε να πάρει πρωτοβουλίες, πετυχαίνοντας σημαντικά καλάθια και έδειξε ότι μπορεί να είναι μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του «Δικεφάλου».

Οι δυο ομάδες μπήκαν αναγνωριστικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα στο πρώτο πεντάλεπτο να βρίσκονται στα ίσα, όμως στη συνέχεια η ΑΕΚ άρχισε να δημιουργεί ένα μικρό προβάδισμα. Με τον Κόροιβο να απειλεί μόνο από την περιφέρεια και να έχει πετύχει ήδη πέντε τρίποντα το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την «Ένωση» να προηγείται με 23-16.

Οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-7 έφεραν ξανά το παιχνίδι στην ισοπαλία, όμως, οι φωνές του Γιούρι Ζντοβντς αφύπνησαν τους παίκτες του που με δικό τους σερί έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +14 (39-25 στο 18’) και έδωσε «αέρα» νίκης στην ΑΕΚ.  

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 33 πόντους (74-41 στο 29’) με μπροστάρη τον Διονύση Σκουλίδα, ο οποίος σημείωσε 9 συνεχόμενους πόντους και έκτοτε το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ για να σφραγίσει η ΑΕΚ και τυπικά την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Το τελικό 98-57 αποτυπώνει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο αντιπάλων με την ΑΕΚ να παίρνει εύκολα την πρόκρισή της στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Μάικλ Ντίξον ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της «Ένωσης», σημειώνοντας 20 πόντους αποδεικνύοντας πως θα αποτελέσει βαρόμετρο στη φετινή ΑΕΚ. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Διονύση Σκουλίδα με 11 πόντους, ενώ ο Τζαουάντ Ουίλιαμς είχε 12 πόντους και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς πρόσθεσε άλλους 10.

Από τον Κόροιβο που περιορίστηκε σε μια καλή εμφάνιση στα πρώτα 15’ ο Τζος Ρίτσαρτ είχε 12 πόντους, ο Γιάννης Χατζηνικόλας 10 πόντους, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Κεν Μπράουν ξεκίνησε πολύ «καυτός» έμεινε στους 9 πόντους που σημείωσε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Οι δυο ομάδες πλέον επικεντρώνονται στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος το Σάββατο, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πάτρας Carna και τον Κόροιβο να φιλοξενεί στην Αμαλιάδα τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 47-33, 75-48, 98-57

ΑΕΚ (Ζντοβντς): Ούκιτς 10, Σάκοτα 4, Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος, Ντίξον 20, Όουενς 4, Ιβάνοβιτς 7, Μωραϊτης 6, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας 11, Ουίλιαμς 12, Τσαλμπούρης 7

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 8, Χολ 4, Μιχάλογλου, Ρίτσαρντ 12, Σαχπατζίδης 7, Χατζηνικόλας 10, Σπυριδωνίδης 2, Μπράουν 9, Μιλουτίνοβιτς, Αποστολίδης 1, Χατζής, Μπεκρής 4