Print this page

Οι Καναδοί Saskatoon νικητές του 3x3 World Tour Lausanne Masters

Written by  Αυγ 30, 2016

Η ομάδα Saskatoon από τον Καναδά ήταν η μεγάλη νικήτρια του 2016 FIBA 3x3 World Tour Lausanne Masters, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26-27 Αυγούστου στην Ελβετική πόλη και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που θα διεξαχθεί στις 27-28 Οκτώβρη στο Άμπου Ντάμπι.

Ήταν το τέταρτο από τα συνολικά επτά τουρνουά του FIBA 3x3 World Tour με την ομάδα από τον Καναδά να καταφέρνει έπειτα από δυο προσπάθειες που έφτασε πολύ κοντά (τρίτη στο τουρνουά του Μεξικό, δεύτερη στο τουρνουά της Πράγας) να πατήσει στην κορυφή, επικρατώντας δύσκολα της ομάδας από το Παρίσι στον τελικό με 17-14.

Έτσι, μετά τις ομάδες Caguas από το Πουέρτο Ρίκο, Novi Sad Al Wahda από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ljubljana από τη Σλοβενία, είναι η τέταρτη ομάδα που κέρδισε την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό και θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Μίκαελ Λινκλάτερ, ο οποίος αν και ο κοντύτερος παίκτης της διοργάνωσης (ύψος 1,78) σημείωσε συνολικά 9 πόντους και κατέκτησε και τον τίτλο του MVP.

Η ομάδα Saskatoon κατέκτησε τις καρδιές του κοινού με τις επιδόσεις της, ενώ τερμάτισε αήττητη στη διοργάνωση μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων Citycable Dunk Contest ήταν ο Αμερικανός επαγγελματίας αθλητής Ντάγκλας Άντερσον, ο οποίος εντυπωσίασε τους φιλάθλους που έδωσαν δυναμική παρουσία σε ένα ακόμα τουρνουά 3x3, αποδεικνύοντας πως το άθλημα όχι άδικα κερδίζει το κοινό ολοένα και περισσότερο.

Επόμενο ραντεβού είναι το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου.

 Η τελική κατάταξη του 2016 FIBA 3x3 World Tour Lausanne Masters:

1. Saskatoon (CAN)
2. Paris (FRA)
3. Kranj (SLO)
4. Liman (SRB)
5. Lausanne (SUI)
6. Gdansk (POL)
7. Zemun (SRB)
8. Pavia (ITA)
9. Obrenovac (SRB)
10. Maribor (SLO)
11. Valladolid (ESP)
12. Manisa (TUR)

 Πηγή και Φωτό: FIBA