Print this page

Μια «Αρένα» που όλοι οι αθλητές θέλουν να... αγωνιστούν

Written by  Αυγ 18, 2016

Μια καινούρια διαδικτυακή προσπάθεια που έχει στόχο να δώσει βήμα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού έχει αρχίσει να κλέβει τις καρδιές μας τους τελευταίους μήνες.

Ο λόγος για το myArena.gr μια πλατφόρμα που, όπως μας αποκαλύπτει ο εμπνευστής και δημιουργός, Μπίλης Βαζαίος, δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προβάλλει αθλητές, προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και ρόστερ ομάδων, με έναν μοναδικό τρόπο, με ηλεκτρονική μορφή!

«Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου τον περασμένο χρόνο με την αθλητική δημοσιογραφία στο τοπικό
site του Πειραιά, www.sportactive.gr παρατήρησα πως αρκετοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό, δεν προβάλλονται όσο θα τους άρμοζε.

Έτσι, αφού απολύθηκα από το στρατό, έψαξα να βρω έναν πρωτότυπο τρόπο να κάνω κάτι που θα μπορούσε να έχει και κάποια τύχη.

Αφού έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο και έπεσε το μάτι μου πάνω σε site που ασχολούνται με το management προβάλλοντας κυρίως ποδοσφαιριστές, είπα να κάνω κάτι παρόμοιο για όλο τον κόσμο, σε μορφή ευρετηρίου».

Η ιδέα μας άρεσε αρκετά και ελπίζουμε να βρει πρόσφορο έδαφος ανάμεσα στους αθλητές και το περιβάλλον τους. Κάθε, όμως, νέα προσπάθεια έχει σίγουρα και τις δυσκολίες της. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπίλης Βαζαίος, δηλώνει αισιόδοξος ότι η προσπάθειά του θα ευδοκιμήσει.

«Ένας λόγος είναι το γεγονός ότι η δομή του κάθε προφίλ-βιογραφικού είναι έτσι δοσμένη ώστε να περιέχει τα πάντα που πρέπει να γνωρίζει όποιος το διαβάζει, κάτι το οποίο ανά ιδιότητα αλλάζει και προσαρμόζεται!», αναφέρει, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τους συνεργάτες που βοήθησαν στο να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που βλέπει ο επισκέπτης της σελίδας.

«Η αλήθεια είναι πως ο προγραμματιστής μου, Δημήτρης Καλλιγάς, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ηλεκτρονική υλοποίηση της ιδέας μου.

Στο ''παιχνίδι'' πέρα από αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος, έχω βάλει και τους τεχνικούς, τους βοηθούς τους, τους προπονητές τερματοφυλάκων, τους γυμναστές και φυσιοθεραπευτές των ομάδων αλλά και όλοι όσους δουλεύουν με δικό τους κόσμο, όλα αυτά σε κατηγοριοποιημένες ενότητες.

Ακόμη, συγκεντρωτικός χώρος να μπαίνει ο καθένας και να βλέπει ρόστερ πολλών διαφορετικών ομάδων μαζί, δε βλέπω καθημερινά στο διαδίκτυο».

Σε όλη την προσπάθεια, δεν λείπουν και τα ευτράπελα.

 «Το πιο αστείο, είναι που μου στέλνουν διάφοροι παίκτες για να γράψω ότι έμειναν ελεύθεροι. Προφανώς, δεν έχουν μπει να δουν τι ακριβώς είναι το site και ότι δεν ανεβαίνουν άρθρα. Τους δικαιολογώ όμως, μια και είναι κάτι πρωτότυπο που δεν έχει περάσει ακόμα στη συνείδησή τους.

Ένα άλλο, που πρόσφατα ένας φίλος μού είπε πως δεν έχει ούτε καν σε μορφή αρχείου το βιογραφικό του. Πλέον, όχι μόνο το έχει, αλλά και διαδικτυακά για να το προωθεί όπου θέλει με μια απλή αντιγραφή-επικόλληση!».

Η αρχή ήταν δυναμική και τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του έχουν αρχίσει να προσελκύουν νέους επισκέπτες. Ο ίδιος θέτει τον πήχη ψηλά και ευελπιστεί ότι σύντομα το myArena θα γίνει σημείο αναφοράς στον αθλητικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθαρίζει πως στόχος του δεν είναι η δημιουργία μιας μεταγραφικής πλατφόρμας, αλλά ένα πεδίο όπου οι αθλητές θα μπορούν να γίνουν γνωστοί και πέρα από τα συμβατικά σύνορα.

«Δεν έχω φτιάξει site μεταγραφών, αλλά site-ευρετήριο, κάτι που αποδεικνύει και η παρουσία ανθρώπων οι οποίοι είναι πλέον παλαίμαχοι και δεν ασχολούνται ενεργά.

Δεν υπόσχομαι ότι όποιος μπει στο myArena θα πάρει μεταγραφή, σίγουρα όμως υπόσχομαι ότι θα μαθευτεί σε μέρη πέρα της ''εμβέλειάς'' του, με ό,τι όφελος αυτό αποφέρει!

 

Συνεχώς προσπαθώ να το διαφημίζω και να προσελκύω βλέμματα, κάτι που αποδεικνύουν και οι περίπου 50.000 επισκέψεις σε 4 μήνες»!!!