Print this page

«Βάζουμε καλάθι στον παιδικό καρκίνο»

Written by  Ιουν 19, 2016

Η Μονεμβασιά φοράει τα… αθλητικά της και υποδέχεται το 1ο Laconia Summer Basketour 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο των Μολάων από τις 8 έως τις 13 Αυγούστου 2016. Περισσότεροι από 300 επαγγελματίες και μη αθλητές, θα αγωνιστούν με σύνθημα «Βάζουμε καλάθι στον παιδικό καρκίνο», καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ του συλλόγου ΦΛΟΓΑ.

«Η Δημοτική Αρχή πιστεύει βαθύτατα και υποστηρίζει με θέρμη τον αθλητισμό, επιζητώντας την ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση των πολίτων της. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού επιδιώκει τη συχνή φιλοξενία και διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων», αναφέρει ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

Από την μεριά της, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη τονίζει: «Η συνεργασία που προέκυψε με πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου Α.Π.Ο.Ε.Λ. και της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας καλοκαιρινής αθλητικής διοργάνωσης υψηλών προδιαγραφών».

Το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει πρωτάθλημα πέντε εναντίον πέντε (5on5), αθλητικών σωματείων αλλά και ανεξάρτητων ομάδων, που θα σχηματιστούν από τους εκδρομείς και τουρίστες του καλοκαιριού. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και πρωτάθλημα τριών εναντίον τριών (3on3) για παιδία από δώδεκα (12) έως δεκαοχτώ (18) ετών. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα, ενώ όλοι όσοι θα παρευρεθούν στο γήπεδο τις μέρες των αγώνων, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και επιδείξεις άλλων αθλημάτων που καλλιεργούνται στο Δήμο Μονεμβασιάς αλλά και μουσικοχορευτικών προγραμμάτων από τοπικούς συλλόγους.

«Το Laconia Summer Basketour είναι μια διοργάνωση που έρχεται για να καθιερωθεί. Πρόκειται για μια διοργάνωση που ξεπερνά τον αμιγώς μπασκετικό της χαρακτήρα και επεκτείνεται σε όλη την κοινωνία καθώς περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις από τοπικούς συλλόγους, φιλανθρωπική προσφορά αλλά και πολλή διασκέδαση. Στόχος μας είναι ολόκληρος ο Δήμος Μονεμβασιάς αλλά και οι εκδρομείς του καλοκαιριού να παίξουν μπάσκετ και να λάβουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή», υποστηρίζει ο διοργανωτής, Αλέξανδρος Τσάκωνας.

Κατά την διάρκεια των αγώνων, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν από κοντά και να συζητήσουν με επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές αλλά και να τους δουν να αγωνίζονται στα πλαίσια του αγώνα επίδειξης που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο των Μολάων.

Τέλος μια μέρα πριν την λήξη της διοργάνωσης, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, θα πραγματοποιηθεί το επίσημο party του Laconia Summer Basketour, με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα να τραγουδούν συνοδευόμενοι από ένα εξαιρετικό bartending show από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του είδους Παναγιώτη Γκοβάτσο. Κατά την διάρκεια της συναυλίας θα βραβευτούν οι αθλητές που διακρίθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του «Laconia Summer Basketour».

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι: Attica Welth, Biogreco, Petra Summer Club, Pricess Kyniska Suites, Hotel Lazareto, Enetiko Café Coctail Bar, Ημίχρονο Σπορ, Οπτικά Κότσαλης, Τζάντε.

Το Laconia Summer Basketour συνδιοργανώνεται από τον  Δήμο Μονεμβασιάς και τον αθλητικό σύλλογο ΑΠΟΕΛ, με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.