Print this page

«3x3 Urban Legends»: Τελευταία «στροφή» πριν τον τελικό

Written by  Ιουν 10, 2016

Την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό του «3x3 Urban Legends» θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στην συνέχεια του πολύ επιτυχημένου τουρνουά που επιστρέφει στα ανοικτά της πλατείας Πλυτά αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου.

Στο σημείο από οπου ξεκίνησε η φετινή περιπέτεια, αθλητές στις κατηγορίες Amateur και Elite θα συμεμτάσχουν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός των τουρνουά 3x3 του μοναδικού που έχει την επίσημη υποστήριξη της FIBA.

Το συγκεκριμένο τουρνουά, είναι η τελευταία ευκαιρία για τους αθλητές της κατηγορίας Elite να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του τουρνουά «3x3 Φίλιππος Συρίγος» το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου. Ο νικητής του τουρνουά της  κατηγορίας Elite θα κερδίσει τη συμμετοχή του στο «FIBA 3x3 World Tour» που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα στις 06-08 Αυγούστου.

Η σειρά των τουρνουά «3x3 Urban Legends» έχει και φέτος κερδίσει τις καρδιές όλων των «εραστών» του μπάσκετ και έχει δώσει ξανά χρώμα στις γειτονιές της πόλης. Δεκάδες νέοι, αλλά και άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ξαναβγήκαν στις μπασκέτες της γειτονιάς και με αφορμή το τουρνουά δοκίμασαν τις επιδόσεις τους στο αγαπημένο τους άθλημα.

Το agapotobasket.gr βρέθηκε από το πρώτο κιόλας τουρνουά στα γήπεδα όπου διεξήχθησαν οι αγώνες και συνομίλησε με αθλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους.

Η αμέσως προηγούμενη ‘διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Κουκάκι, εκεί όπου συναντήσαμε, μεταξύ άλλων, την ομάδα Millitary Bulls. Το όνομά τους το πήραν εξαιτίας της επαγγελματικής ιδιότητας των παικτών και, όπως μας λέει ένας εξ αυτών, ο Αποστόλης, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να διασκεδάσουν.

«Παίρνουμε πρώτη φορά μέρος σε τουρνουά. Είμαστε στρατιωτικοί και βρεθήκαμε στην Αθήνα για κάποιο σχολείο εκπαιδεύσεως. Έτυχε και το μάθαμε και είπαμε να κατέβουμε. Ασχολούμαστε ερασιτεχνικά με το μπάσκετ. Αυτές οι διοργανώσεις πρέπει να γίνονται. Είναι καλό η νεολαία να βγαίνει έξω και να παίρνει μέρος σε τέτοιες δραστηριότητες παρά να κάθεται με τους υπολογιστές. Είναι πολύ πιο όμορφο και προάγεται το ομαδικό πνεύμα. Θα ξαναπάρουμε μέρος σίγουρα. Αν μάθουμε ότι γίνεται ξανά και μαζευτεί η παρέα θα χαρούμε πολύ να το ξανακάνουμε», είπε ο Αποστόλης.

Λίγο πιο πέρα, ο Νίκος εκπροσωπεί την ομάδα  Charlotte Hornets. Το όνομά τους είναι προφανώς εμπνευσμένο από την ομώνυμη ομάδα του NBA, της οποίας υπήρξαν θαυμαστές από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, έχοντας ως «ήρωες» παίκτες, όπως ο Γκλεν Ράις και ο Λάρι Τζόνσον. Για τον ίδιο και την παρέα του, η συμμετοχή σε ένα τουρνουά 3x3 είναι και μια ευκαιρία να θυμηθούν λίγο και τα... νιάτα τους!

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε τουρνουά. Είναι πολύ ωραία, πολύ οργανωμένα. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, να μαζέψουν γενικά τον κόσμο στα γήπεδα και έκαναν μια πολύ ωραία εκδήλωση. Δυστυχώς, στην περιοχή μου δεν μαζεύονται πια να παίξουμε μπασκετάκι. Κάτι προσπαθει η νεολαία να κάνει, αλλά σε σχέση με το τι γινόταν παλιά που από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ που δεν έβρισκες να παίξεις είναι λίγο απογοητευτικό. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία αυτά τα τουρνουά να έρχονται τα παιδάκια, να βλέπουν, να μπουν στον αθλητισμό και να μείνουν μακριά από όλα τα άλλα», αναφέρει. Όσο για τις δυνατότητες της ομάδας του, το αποτέλεσμα δεν παίζει κανέναν ρόλο, όσο η συμμετοχή. «Καλά να είμαστε, να γελάμε και να χάσουμε 20-0 δε μας νοιάζει. Το βασικό είναι να’μαστε καλά και να το ευχαριστιώμαστε».