Print this page

Αθλητές εντός παρκέ, άνθρωποι εκτός

Written by  Δεκ 23, 2015

Ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει μόνο να ενώνει και αυτό απέδειξαν για ακόμα μια φορά με την παρουσία τους στα βραβεία το ΠΣΑΤ Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης.


Οι δυο κορυφαίοι μπασκεμπολίστες που τιμήθηκαν για τη μεγάλη τους προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς η εφετινή σεζόν αναμένεται να είναι η τελευταία που οι δύο τους θα αγωνιστούν μαζί στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι μόνο στο γήπεδο είναι αντίπαλοι. Μετά το τέλος των 40 αγωνιστικών λεπτών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

 DSC2830

Να σημειωθεί ότι οι δυο άσοι παρακολούθησαν δίπλα-δίπλα την εκδήλωση κάτι που δεν πέρασε ασχολίαστο από τον Κώστα Κατσουράνη ο οποίος "ζήλεψε" την εικόνα των δυο να συνομιλούν ευδιάθετοι χωρίς να έχουν κάτι να χωρίσουν. «Εύχομαι το ποδόσφαιρο, που είναι άρρωστο στην Ελλάδα, να αλλάξει. Βλέπω τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη να κάθονται δίπλα - δίπλα και σκέφτομαι ότι στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να δούμε μια τέτοια εικόνα» δήλωσε ένας εκ των τελευταίων της χρυσής φουρνιάς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 στη Λισαβόνα που φέτος αποχώρησε και αυτός από την ενεργό δράση.

 DSC2838

Οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού διατηρούν φιλική σχέση, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς. Οι δυο τους προ ημερών δήλωσαν πως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και λίγα 24ωρα αργότερα το επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους.

 DSC2862

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον ΠΣΑΤ, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και στην ερώτηση για το εάν θα συνεχίσει να αγωνίζεται παρέμεινε σταθερός στην απόφαση που έχει ήδη πάρει: «Έχω πάρει την απόφαση μου. Είναι η τελευταία χρονιά μου. Είμαι ευλογημένος για όσα έζησα στο μπάσκετ. Απίστευτες στιγμές. Θα αφιερωθώ πιο πολύ στην οικογένεια και στα παιδάκια μου».

 DSC2871
Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης  ευχαρίστησε και αυτός τον ΠΣΑΤ για την τιμή που του έκανε, αναφέρθηκε στον φίλο του Δημήτρη Διαμαντίδη και έστειλε τις ευχές του. «Υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο και όχι βία στα γήπεδα. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον Δημήτρη. Είμαστε αντίπαλοι για 40’ στο γήπεδο. Αυτό είναι το λογικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι παράλογα. Το λογικό είναι να κερδίζει ο καλύτερος και ο ηττημένος να προσπαθεί περισσότερο για να νικήσει την επόμενη φορά».

 DSC2894

Το βραβείο τους απένειμε ένας άλλος μεγάλος θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενώ οι δύο παίκτες τιμήθηκαν και από τους Κύπριους συντάκτες με ένα συμβολικό καράβι. Μάλιστα τα βραβεία δόθηκαν ανάποδα στους δυο παίκτες οι οποίοι χαμογελώντας έκαναν τη απαραίτητη αλλαγή.

 DSC2937

 DSC2932

 DSC2944

 DSC2842

 DSC2904

 DSC2921

 DSC2924

 DSC2944

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!