Print this page

3x3GR National Tour: Ραντεβού στα Ιωάννινα

Written by  Ιουν 21, 2022

Ελευσίνα και Ηράκλειο φιλοξένησαν μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ με ρυθμό, αλλά και πάθος στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Η σκυταλοδρομία όμως δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται και το 3x3GR National Tour κάνει την επόμενη στάση του στην ξεχωριστή πόλη των Ιωαννίνων.

Στην παραλία της Ελευσίνας με φόντο τον Αργοσαρωνικό συμμετείχαν ομάδες με αθλητές όλων των ηλικιών, αλλά και η Εθνική Ομάδα 3×3. Οι τοπικοί φορείς και διοργανωτές μετέτρεψαν την Παραλία Ελευσίνας σε ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο χάρισε μοναδικές στιγμές στους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν. Ανάλογη ήταν η επιτυχία και του τουρνουά που φιλοξενήθηκε στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, μπροστά από το μέγαρο Περιφέρειας Κρήτης.

Τα Ιωάννινα με τη σειρά τους θα γίνουν το «σπίτι» του 3×3 στην Πλατεία Πύρρου, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και τον ιδιαίτερο φωτισμό του, που θα γίνει ιδανικό σκηνικό για το Ioannina 2022 – 3x3GR National Tour, τον 9ο σταθμό του Πανελληνίου τουρνουά. Συμμετοχή θα έχουν αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, διεκδικώντας τη νίκη και την πρόκριση στην Τελική Φάση, που θα πραγματοποιηθεί με τη σειρά της στην Αθήνα στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Οι υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν για το Ioannina 2022 – 3x3GR National Tour πληρούν όλες τις προδιαγραφές της EOK και της FIBA για την κατηγορία Quest, και η συμμετοχή στο ίδιο το τουρνουά αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία διάκρισης για όλους. Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το δυναμικό, γεμάτο ενέργεια και πάθος άθλημα, που αποτελεί την απόλυτη must δράση του φετινού καλοκαιριού να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα 3×3, πριν εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας της FIBA πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play.fiba3x3.com/events/0075a180-ffcd-4084-84fd-f819e5729c13 Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφών μπορείτε να επικοινωνείτε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Σημειώνεται ότι το 3x3GR National Tour πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και διοργανωτές. Κάθε επιμέρους τουρνουά της σειράς περιλαμβάνει μια σειρά από αγωνιστικές κατηγορίες, μόνο όμως οι παρακάτω συμμετέχουν στη διαδικασία πανελλήνιας κατάταξης και πρόκρισης σε Τελική Φάση:

MEN +18

WOMEN +18

MEN U18

WOMEN U18

Η νικήτρια ομάδα σε κάθε μια από τις παραπάνω τέσσερις (4) κατηγορίες σε κάθε σταθμό του 3x3GR National Tour 2022 προκρίνεται στην Τελική Φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022, όπου θα αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα του 3x3GR National Tour για κάθε μια από τις κατηγορίες αυτές. Επιπλέον, η νικήτρια ομάδα της Τελικής Φάσης στην κατηγορία MEN +18, θα κερδίσει ως έπαθλο την πρόκριση της στο WORLD TOUR PARIS 2022. Οι διοργανώσεις «FIBA World Tour» είναι οι σημαντικότερες που διοργανώνει η FIBA για το 3×3 σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αυτές δίνεται η ευκαιρία στις ομάδες που συμμετέχουν να διεκδικήσουν σπουδαία χρηματικά έπαθλα.