Print this page

Το «Her World, Her Rules» και η Μάλτση στην Αλεξανδρούπολη

Written by  Νοε 11, 2021

Το «Her World, Her Rules» ένα πρόγραμμα της FIBA που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΕΟΚ έφερε πιο κοντά στο μπάσκετ κορίτσια από Δημοτικά Σχολεία της Αλεξανδρούπολης. Δίπλα τους στο παρκέ βρέθηκε μία ακόμη τις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες, η Εβίνα Μάλτση.

 

Συνολικά 62 κορίτσια από το 1ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης έπαιξαν μπάσκετ, έμαθαν τα μυστικά του μέσα από το παιχνίδι και ήρθαν πιο κοντά στο άθλημα που όλοι αγαπάμε. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι προπονητές Μάριος Ξανθίδης, Μιχάλης Γαβρίδης και Χάρης Μπιμπισίδης, ενώ συντονιστής του προγράμματος είναι ο Θωμάς Χαρμπαλής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Βασίλης Χαλκιάς.

 

Παράλληλα, έγινε και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία». Συνολικά 54 αγόρια από το 1ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο πήραν μέρος και έκαναν και αυτά την πρώτη τους γνωριμία με το μπάσκετ με τη βοήθεια πάντα της Μάλτση.

 

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των Διευθυντών των σχολείων, Βασιλική Γοντσίδου (1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης) και Σάββα  Μουχτάρη (8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Κωνσταντίνου Μπιτσιακούδη (ΚΦΑ, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης) και του Οδυσσέα Ρετσίδη (ΚΦΑ, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης).

 

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν. Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη, την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Δήμητρα Βουρδόγλου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Θεόδωρο Βουρδόλη για τη βοήθειά του στην υλοποίηση του προγράμματος.

 

*Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.