Print this page

Επιστρέφει το «Her World Her Rules»

Written by  Μάι 24, 2021

Το πρόγραμμα «Her World Her Rules» που έχει ως στόχο να γνωρίσει το μπάσκετ σε κορίτσια δημοτικών σχολείων επιστρέφει.

Οι επόμενες στάσεις είναι προγραμματισμένες:

 

Λάρισα 25/5 στο 13ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας

 

Βόλος 26/5 στα 15ο και 24ο Δημοτικά σχολεία Βόλου

 

Μάνδρα 27/5 Αττική στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μάνδρας

 

Νίκαια 28/5 στο 14ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας

 

Το «Her World Her Rules” είναι ένα κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ σε συνεργασία με τη FIBA για κορίτσια 8-13 ετών. Το πρόγραμμα υπολοποιείται σε συνεργασία με τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης του Υπουργείου Παιδείας και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

 

Τρίποντα στα Σχολεία

 

Παράλληλα με την επιστροφή του προγράμματος «Her World Her Rules» ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικών Σχολείων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

 

Σκοπός του δε είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Στόχος μας είναι, μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο, που προάγει την ισότητα των δύο φύλων, να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται και να τους δοθεί επίσης το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα θα ασχοληθεί με θέματα δεξιοτήτων ζωής, διατροφής, ψυχολογίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, τη γυναικεία καλαθοσφαίριση, το παιχνίδι 3Χ3, καθώς και πλήθος άλλων κοινωνικών μηνυμάτων. Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Ομοσπονδιακοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί προπονητές/τριες, καθώς και προπονητές/τριες σωματείων καλαθοσφαίρισης. Διεθνείς αθλητές και αθλήτριες Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τους Καθηγητές/τριες Φυσικής Αγωγής των σχολείων, θα συνομιλήσουν με τα παιδιά και θα μοιραστούν μαζί τους ιστορίες και εμπειρίες από το πέρασμά τους στον αθλητισμό . Κατά τη διάρκεια του κάθε προγράμματος, θα πραγματοποιείται δραστηριότητα με εισαγωγή στην καλαθοσφαίριση, ενημερώσεις και ομιλίες από Ομοσπονδιακούς Προπονητές Καλαθοσφαίρισης και Διεθνείς Αθλητές και Αθλήτριες.

Πηγή και φωτό: basket.gr