Αποκλεισμός από το EuroCup για Cegled

Written by  Μαρ 17, 2021

Για τη φάση των "16" του EuroCup η Cegled, της Κατερίνας Σωτηρίου, αντιμετώπισε, στη νοκ άουτ αναμέτρηση που διεξήχθη Ρουμανία, τη Γαλλική Carolo Basket, ηττήθηκε με 81-46 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.


Ισορροπημένο το ξεκίνημα του αγώνα, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς κατοχή. Λίγο πριν τα μισά της πρώτης περιόδου η Carolo Basket προηγήθηκε με +7 (13-6), κρατώντας χωρίς σκορ την Cegled, των Κώστα Κεραμιδά και των συνεργατών του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου και Μαρίας Παπαβασιλείου, για αρκετή ώρα. Το σκορ αυτό έμεινε για τρία αγωνιστικά λεπτά, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στις επιλογές τους. Η διαφορά έφτασε σε  διψήφιο νούμερο (16-6), για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με 16-10. Στη δεύτερη περίοδο οι τυπικά γηπεδούχες διατήρησαν τον έλεγχο και την υπέρ τους διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 38-30.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ceglēd έκανε αρκετά λάθη και γενικά ήταν άστοχη στις προσπάθειες της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +12 (48-36) και τον Κώστα Κεραμιδά να καλεί σε ταιμ άουτ. Η Carolo basket είχε τις λύσεις απέναντι στην Ceglēd όμως και δεν δυσκολεύτηκε να μεγαλώσει κι άλλο την διαφορά. Έτσι η τρίτη περίοδος έκλεισε με 58-42. Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι όποιες ελπίδες για ανατροπή του σκηνικού εξανεμίστηκαν καθώς δέχθηκε τρίποντο και έγινε το 61-42. Όσο περνούσε η ώρα η ψαλίδα άνοιγε ανάμεσα στις δύο ομάδες καθώς η ουγγρική ομάδα ήταν άστοχη. Χαρακτηριστικό είναι πως σκόραρε σχεδόν 4' πριν την λήξη από την γραμμή των βολών. Η μέγιστη διαφορά ήταν και το τελικό σκορ με Carolo basket να παίρνει την πρόκριση με 81-46.

Η Κατερίνα Σωτηρίου αγωνίσθηκε 25'34" και πέτυχε 5 πόντους (1/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα). Παράλληλα είχε 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 38-30, 58-42, 81-46.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.