Print this page

«Σακ», Άιβερσον και Μινγκ στο Hall of Fame

Written by  Σεπ 10, 2016

Στο Hall of Fame του ΝΒΑ πέρασαν από χθες δέκα εξέχουσες προσωπικότητες του παγκοσμίου μπάσκετ, σε μια λαμπρή τελετή για την «Τάξη του 2016», στην οποία ξεχώρισαν, όπως ήταν φυσικό, οι μορφές των Σακίλ Ο Νιλ, Άλεν Άιβερσον και Γιάο Μινγκ.

Η τελετή ήταν για πολλούς εφάμιλλη εκείνης του 2010 που θεωρείται ως η κορυφαία με την είσοδο στο Hall of Fame των Καρλ Μαλόουν, Σκότι Πίπεν, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Τζέρι Γουέστ. Είχε πολλή από τη λάμψη και την πληθωρικότητα των αστέρων που βραβεύθηκαν, οι οποίοι έδειξαν να χαίρονται ιδιαίτερα την τιμή.

Ο Γιάο Μινγκ, χαρούμενος και ευδιάθετος θυμήθηκε όλη του την πορεία με τους Houston Rockets, από τα δοκιμαστικά στην καταξίωση και τους τραυματισμούς που έβαλαν πρόωρο τέλος στην καριέρα του, ενώ στην ομιλία του έκανε κατάθεση ψυχής λέγοντας: «Είμαι Τεξανός, είμαι για πάντα ένας Houston Rocket». Αργότερα, γέλασε με την ψυχή του όταν ο φύσει σόουμαν Σακίλ Ο Νιλ παραδέχθηκε ότι του πήρε πέντε χρόνια να καταλάβει ότι θα μπορούσε να συνεννοηθεί μαζί του στην αγγλική γλώσσα!

Ο «Σακ» έδωσε για μια ακόμα φορά ρεσιτάλ, με έναν από τους καλύτερους λόγους της μέχρι τώρα πορείας του, μίλησε με καλά λόγια για όσους τον βοήθησαν στην καριέρα του, ευχαριστώντας τους γι’ αυτό. Το κοινό έσκασε στα γέλια με την αναφορά του στον «Μεγάλο» Κόμπε Μπράιαντ, για τον οποίο ανέφερε «με έσπρωξε και με βοήθησε να κερδίσω τρεις τίτλους στην σειρά και στη συνέχεια με έσπρωξε στην ανταλλαγή με το Μαϊάμι!».

Πιο συνεσταλμένος και ευσυγκίνητος, ο Άλεν Άιβερσον ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του, στους οποίους απέδωσε μεγάλο μερίδιο των όσων πέτυχε στην καριέρα του, ενώ στον μακρόσυρτο λόγο του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει κανέναν από τους προπονητές, συμπαίκτες, βοηθούς, δημοσιογράφους και την οικογένειά του, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον πρώτο του προπονητή στη γενέτειρά του, Τζορτζτάουν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως του έσωσε τη ζωή.

Στην ίδια τελετή, εντάχθηκαν στο Hall of Fame ο Τομ Ίζο, ένας από τους κορυφαίους προπονητές του κολεγιακού πρωταθλήματος, με περισσότερες από δυο δεκαετίες στον πάγκο του Michigan State, ο «θρύλος» του WNBA, Σέριλ Σουπς και ο νυν ιδιοκτήτης των Chicago Bulls, Τζέρι Ρέινσντορφ. Μαζί τους μπήκαν και τέσσερις προσωπικότητες που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, ο Τζον Μακλέντον ως ο πρώτος Αφροαμερικανός προπονητής που θήτευσε στις ΗΠΑ, έχοντας μάλιστα ενταχθεί και το 1979 για την συνολική του προσφορά στο άθλημα του μπάσκετ, ο Ντάρελ Γκάρετσον, ένας από τους κορυφαίους διαιτητές του NBA με παρουσία για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Ζέλμο Μπίτι, που έγραψε τη δική του ιστορία στο ABA τη δεκαετία του ’70 και ο Κάμπερλαντ Πόουζι, ένας από τους κορυφαίους παίκτες των αρχών του περασμένου αιώνα.

 

Πηγή και Φωτό: nba.com