Print this page

Ήττα από τον... ασύλληπτο Λάρκιν, αλλά ακόμα ελπίζει

Written by  Μαρ 06, 2020

Ο Ολυμπιακός παραδόθηκε άνευ όρων στις… άγριες διαθέσεις του σεληνιασμένου Σέιν Λάρκιν, τον οποίο δεν κατάφερε να περιορίσει ούτε κατ’ ελάχιστο, ωστόσο, πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην Αναντολού Εφές, η οποία επικράτησε με 91-79 και επέστρεψε στις νίκες, με τους Πειραιώτες να μένουν στο 12-16, αλλά να διατηρούν ακόμα ζωντανές τις ελπίδες τους για την οκτάδα, χάρη στη νίκη της Χίμκι επί της Φενέρ, που διατηρεί την μεταξύ τους απόσταση στην μία νίκη.

Ο Αμερικανός είναι πλέον δεδομένο ότι δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί και το απέδειξε στο παρκέ, εκτελώντας χωρίς έλεος τους «ερυθρόλευκους» με 40 πόντους με 10/15 τρίποντα, έχοντας επίσης 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος, συγκεντρώνοντας συνολικά 44 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και παρασέρνοντας την ομάδα του κάθε φορά που κολλούσε και η ελληνική ομάδα έδειχνε σημάδια ανάκαμψης.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη, αν δεν έκαναν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 18 λάθη, αριθμός απαγορευτικός για οποιαδήποτε αξίωση νίκης απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, ενώ σούταρε με χαμηλά ποσοστά από τις βολές (μόλις 10/17) και, βεβαίως, αν κατάφερναν να περιορίσουν έστω και λίγο τον πυραυλοκίνητο Αμερικανό γκαρντ.

Η ήττα αυτή, ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες μέσα στην σεζόν δεν είναι καταδικαστική, αφού ο Ολυπιακός βρίσκεται στο 12-16 μαζί με τις Ζαλγκίρις, Βαλένθια και Αρμάνι, την οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη αγωνιστική και με νίκη, σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα, μπορεί να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης οκτάδας.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Σέιν Λάρκιν παρέλαβε το βραβείο του MVP Ιανουαρίου για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στον πρώτο μήνα του έτους, ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, πρέπει να γίνουν αδιανόητα πράγματα για να καταφέρει να χάσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν.

Ο Εγκίν Αταμάν επέλεξε στρατηγικά να παίξει με τον Πλάις στο ξεκίνημα, έχοντας πρόθεση να χτυπήσει τον Έλλις που ήταν ο μοναδικός ψηλός του Ολυμπιακού, με τον Γερμανό να σκοράρει τους πρώτους πόντους της ομάδας του, με τους «ερυθρόλευκους» παρ’ όλα αυτά, να έχουν ρυθμό και καλή κυκλοφορία και με καλά ποσοστά από την περιφέρεια (3/4 τρίποντα) βρέθηκαν μπροστά με 5-13.

Η Εφές απάντησε αμέσως και με σερί 11-2 προηγήθηκε με 19-17, ενώ με την άμυνά της να αναγκάζει τον Ολυμπιακό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο (5 στο δεκάλεπτο) και τον Λάρκιν να έχει πάρει… φωτιά με 12 πόντους και 4 ασίστ, πήρε διψήφια διαφορά (29-19) και προηγήθηκε με 29-24 στο τέλος της περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν σαν… υπνωτισμένοι, εξακολουθώντας να κάνουν φθηνά λάθη, με την τουρκική ομάδα να έχει παγιώσει την διψήφια διαφορά της (43-30), με την διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 15 πόντους (49-34) και το ημίχρονο να βρει την Εφές να προηγείται άκοπα με 51-41.

Με συνεχόμενα τρίποντα από τον.. ανελέητο Λάρκιν, η Εφές έφτασε τη διαφορά στους 17 πόντους (63-46), ενώ έφτασε και το +19 (72-53) πριν ο Βεζένκοφ μειώσει στο τέλος της περιόδου σε 72-55.

Ο Ολυμπιακός παρ’ όλα αυτά, δεν εγκατέλειψε και με σερί 9-0 ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, μειώνοντας σε 72-64, αλλά ο Λάρκιν ήταν ασταμάτητος, την ώρα που τα λάθη συνεχίστηκαν και το τελικό 91-79 φαντάζει αρκετά τιμητικό για την ελληνική ομάδα.

Εκτός του ασταμάτητου Λάρκιν, για την Εφές ο Τίμπορ Πλάις είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Βασίλιε Μίσιτς 13 πόντους με 9 ασίστ και ο Μπράιαντ Ντάνστον πρόσθεσε 11 πόντους.

Για τον Ολυμπιακό, ο Οκτάβιους Έλλις ηταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ για πρώτη φορά από τον ερχομό του ο Ντουάιτ Μπάικς έδειξε καλά στοιχεία σημειώνοντας 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 51-41, 72-55, 91-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net