Print this page

Κατέρρευσε στο τέλος και… ζορίζεται

Written by  Φεβ 25, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν άντεξε την πίεση και την ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και γνώρισε την ήττα με 78-96 από την ισπανική ομάδα, που συνεχίζει να ανεβαίνει (20-6) και υποχώρησε στο 14-12, συνεχίζοντας να προβληματίζει το τελευταίο διάστημα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας υστέρησαν στα ριμπάουντ για ένα ακόμα παιχνίδι (26 έναντι 31), αλλά και σε δημιουργία (14 ασίστ, 24 η Ρεάλ), ενώ υπέπεσαν σε 15 λάθη, αριθμός μεγάλος απέναντι σε μια φορμαρισμένη και ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα, ανεξάρτητα αν αγωνιζόταν με πολλές απουσίες.

Πλέον, το ντέρμπι στο ΣΕΦ αποκτά κομβική σημασία για τους «πράσινους», αφού, εκτός από τη δεδομένη βαρύτητα του γοήτρου, σε περίπτωση νέας ήττας, τα πράγματα ενδέχεται να ζορίσουν ακόμα περισσότερο και με το πρόγραμμα που ακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά, πιέζοντας στην άμυνα τους Μαδριλένους, που μπήκαν νευρικοί και άστοχοι, όμως, μόλις βρήκαν ρυθμό, με τον Ταβάρες να σκεπάζει τα καλάθια και τον Καμπάτσο να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι, η Ρεάλ έκανε σερί 12-0 και προηγήθηκε με 15-5.

Οι «πράσινοι» έψαξαν τρόπο να πλησιάσουν, αλλά η ισπανική άμυνα είχε «κλειδώσει» για τα καλά, σε συνδυασμό με την κυριαρχία της κάτω από τα καλάθια, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να βρει τους γηπεδούχους να προηγούνται χωρίς κόπο με 27-16.

Βρίσκοντας σκορ από τα 6,75, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 29-24, όμως, η Ρεάλ με ένα ξέσπασμα από την περιφέρεια, ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά στους 14 πόντους (40-26) και φάνηκε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Η ελληνική ομάδα, ωστόσο, πίεσε περισσότερο στην άμυνα, πλησίασε στους 5 πόντους (43-38) και το ημίχρονο την βρήκε να ακολουθεί στο σκορ με 48-41.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους τρεις πόντους με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (51-48) και έβαλε δύσκολα στην ισπανική ομάδα, που έδειξε διάθεση να πάρει και πάλι ένα σημαντικό προβάδισμα, καθώς το εντυπωσιακό τρίποντο του Τόμας στην εκπνοή του δεκάλεπτου δεν μέτρησε και  το 73-65 ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η Ρεάλ είχε βρει αυτοπεποίθηση και ξέφυγε γρήγορα στο σκορ με την έναρξη του τέταρτου δεκάλεπτου (83-69) και έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, αφού οι δυνάμεις των παικτών του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον σε πνευματικό επίπεδο, φάνηκαν να εξαντλούνται πολύ γρήγορα.

Η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, έφτασε ακόμα και τους 21 πόντους (94-73) και η Ρεάλ επικράτησε άνετα με το εμφατικό 96-78, που την διατηρεί στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Επτά παίκτες της Ρεάλ σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Έντι Ταβάρες να κάνει double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, τον Φακούντο Καμπάτσο να κάνει επίσης double-double με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Γκάμπριελ Ντεκ σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Τζέισι Κάρολ είχε 12 πόντους, ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Τρέι Τόμπκινς σημείωσαν από 11 πόντους, ενώ ο Νίκολας Λαπροβίττολα σημείωσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Νικ Καλάθης είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Τζίμερ Φριντέτ είχε επίσης 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 48-41, 73-65, 96-78

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net