Print this page

Διασυρμός στο Κάουνας και ελπίδες που... τελειώνουν

Written by  Φεβ 04, 2020

Ο Ολυμπιακός παραδόθηκε άνευ όρων στις ορέξεις της αγριεμένης Ζαλγκίρις Κάουνας, που τον εκτέλεσε χωρίς έλεος από τα 6,75 μ. (14/22 τρίποντα) παίρνοντας την νίκη με 94-69 και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στο  9-14, με τις ελπίδες τους πλέον για την οκτάδα να είναι ελάχιστες και μόνο μαθηματικές.

Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στην καλοδουλεμένη ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά εμφάνισαν και πάλι τα γνωστά παιδιάστικα λάθη τους στην περιφέρεια, επιτρέποντας στους Λιθουανούς να κάνουν πάρτι από τα 6,75 μ., ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσαν ολοκληρωτικά και απειλήθηκαν με μια ακόμα πιο βαριά ήττα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που στερήθηκε των υπηρεσιών του Γιώργου Πρίντεζη που έμεινε στην Αθήνα και είναι αμφίβολος και για το παιχνίδι της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ, έχασε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου τόσο τον Βασίλη Σπανούλη όσο και τον Τέιλορ Ρότσεστι, με τις επόμενες ώρες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το κατά πόσο θα μπορέσουν να βοηθήσουν απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αν υπάρχει ένα θετικό στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, αυτό ήταν η πρώτη εμφάνιση του 17χρονου Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ο οποίος λόγω της έλλειψης εναλλακτικών και της εικόνας του παιχνιδιού, πήρε χρόνο συμμετοχής στο τέλος της αναμέτρησης και μαζί τις πρώτες του παραστάσεις από την… σκληρή ομολογουμένως πραγματικότητα της Euroleague.

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε καλά, σημειώνοντας 5 γρήγορους πόντους για το 4-7 του πρώτου δίλεπτου, όμως, δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του, με συνέπεια, η Ζαλγκίρις να βρει ρυθμό από την άμυνά της και να δημιουργήσει μια διαφορά 7 πόντων (18-11) που την έβαλε στη θέση του οδηγού.

Δυο συνεχόμενα τρίποντα από Παπανικολάου και Ρούμπιτ έφεραν τον Ολυμπιακό και πάλι στον πόντο (18-17), αλλά δεν απέφυγε τα φτηνά λάθη, για να βοηθήσει τους γηπεδούχους να πάρουν πτοβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 22-17.

Με σερί 5-0, η Ζαλγκίρις βρέθηκε πολύ γρήγορα στο +10 (27-17), ενώ με τον Ολυμπιακό να παραπαίει στο παρκέ, έφτασε το +14 (34-20) και έβαλε πολύ δύσκολα στην ελληνική ομάδα, που έψαχνε απεγνωσμένα τρόπο να επανέλθει.

Ο Ολυμπιακός έσφιξε κάπως την άμυνά του και, με τον Ρότσεστι να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, μείωσε στους 8 (39-31), όμως, η άμυνά του εμφάνιζε σταθερά τις ίδιες αδυναμίες, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να παραμείνει μπροστά με διαφορά ασφαλείας και στο τέλος του ημιχρόνου (46-37)

Ο Ολυμπιακός δεν… βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η κακοδαιμονία τον χτύπησε αλύπητα, έχοντας χάσει με προβλήματα τραυματισμού και τον Σπανούλη με τον Ρότσεστι, με την Ζαλγκίρις να το εκμεταλλεύεται και τον Μιλάκνις να εκτελεί σε κάθε ευκαιρία, για να εκτοξεύσει πριν καν το καταλάβει την διαφορά στο +24 (69-45) και να τον απειλεί με συντριβή σε ένα ακόμα κακό βράδυ.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 69-48 και τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν την… σωτηρία τους, με την τελευταία περίοδο να εξελίσσεται απλώς διαδικαστικά και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο να μετριάσει την έκταση της διαφαινόμενης ήττας του, κάτι που δεν συνέβη, με την διαφορά να φτάνει και το +27 (92-65) και την Ζαλγκίρις να θριαμβεύει με το τελικό 94-69.

Ο Αρτούρας Μιλάκνις εκτέλεσε τον Ολυμπιακό με 5/7 τρίποντα και συνολικά 19 πόντους, ο Τόμας Γουόλκαπ είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Κέισι Ρίβερς σημείωσε 12 πόντους με 4/5 τρίποντα, ο Μαρτινας Γκέμπεν είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Λούκας Λεκαβίτσιους σημείωσε 11 πόντους και ο Εντγκάρας Ουλανόβας 11 πόντους με 2 ριμπάουντ και 6 ασιστ.

Για τον Ολυμπιακό, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ο Ογκουστίν Ρούμπιτ είχε 10 πόντους και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ 8 πόντους με 13 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 46-37, 69-48, 94-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net