Print this page

Δεν παραδόθηκε και έπεσε μαχόμενος

Written by  Δεκ 28, 2019

Ο Ολυμπιακός άντεξε για ένα ημίχρονο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως, στη συνέχεια παραδόθηκε στην ανωτερότητά της, γνωρίζοντας την ήττα με 90-80 και έπεσε στο 6-10, αφήνοντας τους «μπλαουγκράνα» στην τριπλέτα της κορυφής με 13-3, ωστόσο, επιστρέφει έχοντας πολλά και ενδιαφέροντα να επεξεργαστεί στις αποσκευές του.

Απόντος του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που δεν ακολούθησε την αποστολή, λόγω του προβλήματος στο γόνατό του, οι πιθανότητες νίκης απέναντι σε μια ομάδα, όπως η Μπαρτσελόνα, σίγουρα μειώθηκαν, ωστόσο, ο Κεστούτις Κεμζούρα βρήκε ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους συμπληρωματικούς του παίκτες, κερδίζοντας αρκετά πράγματα από την ενισχυτική front line της ομάδας.

Ο Λιθουανός κόουτς, μάλιστα, προχώρησε σε μια ακόμα… επαναστατική κίνηση, αφού μοίρασε αρκετά τον χρόνο συμμετοχής, αφήνοντας πολύ λίγο στο παρκέ τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 12:23, σε ένα κακό για εκέινον βράδυ, συνεπικουρούμενο και από την ζέση των Ισπανών να μην του επιτρέψουν να σπάσει από αυτό το βράδυ το ρεκόρ πόντων του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος, μάλιστα, βρέθηκε στις κερκίδες για να τον αποθεώσει.

Ογκουστίν Ρούμπιτ, Γουίλ Ριντ και Σάσα Βεζένκοφ βγήκαν μπροστά και έδωσαν λύσεις τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ωστόσο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε στα ριμπάουντ (35-30), σούταρε με 11/28 τρίποντα και εκμεταλλεύτηκε κάθε ελεύθερο χώρο που της δόθηκε για να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο πετυχαίνοντας εύκολους πόντους.

Παρ’ όλα αυτά, αν μπορεί κάποιος να βρει ένα κέρδος στην βραδιά, ήταν και οι 18 ασίστ που μοιράστηκαν, μόλις μία προερχόμενη από τα χέρια του συνήθους… υπόπτου, Βασίλη Σπανούλη, με τον Ρότσεστι να αναλαμβάνει τη μπαγκέτα με 7, δείγμα της διάθεσης να μοιραστούν ρόλοι και να έχουν όλοι οι παίκτες συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι.

Με έντονη την αμυντική προσήλωση, οι δυο ομάδες χρειάστηκαν περισσότερα από 2’ να φτάσουν στο καλάθι, με τον Πρίντεζη να ανοίγει το σκορ, με την Μπατσελόνα, ωστόσο, που ξεκίνησε με 0/6 σουτ να παίρνει μπροστά και να σημειώνει 9 συνεχόμενους πόντους για να πάρει προβάδισμα 9-2.

Με τον Μίροτιτς να έχει πάρει… φωτιά, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 20-8 και το κακό πρώτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 20-12.

Η είσοδος του Ρούμπιτ βελτίωσε αισθητά την «ερυθρόλευκη» άμυνα, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει σε 22-19, ενώ με τον Βεζένκοφ να δίνει ενέργεια και πάθος και τον Παπανικολάου να ευστοχεί από τα 6,75μ. πέρασε μπροστά με 27-28.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα, παίρνοντας προβάδισμα με 29-34, όμως, η επιστροφή του Μίροτιτς, που έκανε double-double από το ημίχρονο και η αποτελεσματικότητα του Κούριτς, έβαλαν τη Μπαρτσελόνα ξανά μπροστά με 40-38 και το ημίχρονο έληξε με την μικρότερη δυνατή διαφορά (40-39).

Η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με επιθετική άμυνα που έφερε γρήγορες επιθέσεις, αλλά και με καλή κυκλοφορία που έφερε εύκολα συνεχόμενα τρίποντα, ανέβασε ξανά τη διαφορά και έφτασε το +13 (56-43), με τον Ολυμπιακό να ψάχνει να βρει τρόπο να αντιδράσει.

Στο σημείο εκείνο και για αδιευκρίνιστο λόγο, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα στους διαιτητές, οι οποίοι τον απέβαλλαν με δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές, κάτι που έφερε εκνευρισμό στις κερκίδες, με τον Ολυμπιακό, παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο να μην το εκμεταλλεύεται, αλλά να βλέπει την Μπαρτσελόνα να φτάνει στο +15 (68-53), πριν το δεκάλεπτο λήξει με το σκορ στο 69-58.

Με τα χέρια να έχουν απελευθερωθεί, η Μπαρτσελόνα έφτασε γρήγορα το +20 (80-60) και τελείωσε το παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, να παλεύουν μέχρι την τελευταία φάση για να μειώσουν τη διαφορά, κάτι που κατάφεραν με το τελικό 90-80.

Αναμφίβολα, μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος τελείωσε με 21 πόντους, 15 ριμπάουντ και 2 ασίστ,  Κάιλ Κούριτς έκανε επίσης πολύ καλό παιχνίδι με 18 πόντους, ο Άνταμ Χάνγκα είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Μάλκολμ Ντιλέινι πρόσθεσε 11 πόντους με 4 ασίστ.

Για τον Ολυμπιακό, ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Γουίλι Ριντ αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε, με τον νεαρό φόργουορντ να σημειώνει 14 πόντους με 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και δύο κοψίματα και τον Αμερικανό σέντερ να έχει επίσης 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Ογκουστίν Ρούμπιτ είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net