Print this page

Δεν… πάγωσε και πλησιάζει σταθερά την τετράδα

Written by  Δεκ 17, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έπαιξε με τη… φωτιά στο κρύο λόγω της τιμωρίας του ΟΑΚΑ, αλλά στο τέλος, στάθηκε ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη απέναντι στην Φενερμπαχτσέ με 81-78 και ανέβηκε στ 9-5, μένοντας σε απόσταση «αναπνοής» από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Σε μια ιστορική μέρα για τον αρχηγό του, Νικ Καλάθη, ο οποίος με τις 8 ασίστ που μοίρασε έφτασε τις 1.132 στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Μίλος Τεόντοσιτς, που είχε 1.126 και πέρασε στη πρώτη πεντάδα στην ιστορία της Euroleague, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος δεν απέφυγε τα λάθη, επιτρέποντας στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράνοβιτς να διεκδικήσει στα ίσια μια ανέλπιστη, όπως εξελίχθηκε, νίκη.

Τελικά, οι «πράσινοι» δεν αυτοκτόνησαν και συνεχίζουν την καλή τους πορεία, που τους φέρνει σταθερά στις θέσεις των play off, κρυφοκοιτάζοντας όλο και περισσότερο την πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας, με την Φενέρ να συνεχίζει να ψάχνει τρόπο να ανακάμψει, μένοντας στο 5-9.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, περίπου 50 φίλοι του «τριφυλλιού» βρέθηκαν έξω από το γήπεδο και εμψύχωσαν τους παίκτες της ομάδας τους.

Παρά το κρύο του ΟΑΚΑ, ο Τζίμερ Φριντέτ μπήκε… ζεστός και με δικούς του πόντους βοήθησε τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 11-6, ενώ με την Φενέρ να ψάχνει ακόμα τρόπο να… ζεσταθεί, προηγήθηκε με 17-10 στο 6’ και έδειξε να έχει πάρει από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ωστόσο, αφυπνίστηκαν, άρχισαν σταδιακά να μειώνουν και με τρίποντο του Μαχμούτογλου σχεδόν στη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου, μείωσαν στον πόντο (21-20).

Η Φενέρ πήρε θάρρος από τα τελευταία λεπτά της περιόδου και προηγήθηκε με 24-29 στο ξεκίνημα της δεύτερης, με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει ξανά στον πόντο με τρίποντο του Φριντέτ (34-35), να ισοφαρίζει 40-40, αλλά να μην καταφέρνει να περάσει μπροστά, κάτι που έκανε η τουρκική ομάδα, όταν έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 42-46.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε ανανεωμένος στο δεύτερο ημίχρονο και χτύπησε στα αδύναμα σημεία την Φενερμπαχτσέ, που άρχισε σταδιακά να βγάζει και σημάδια κόπωσης, με τους «πράσινους» να δημιουργούν διαφορά που έφτασε για πρώτη φορά το +10 (65-55) και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας 65-57.

Με σερί 5-0 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 70-57 και έγινε απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ωστόσο, η εξέλιξη της αναμέτρησης διέψευσε όσους περίμεναν ότι η νίκη πλέον είχε κλειδωθεί.

Η Φενέρ άρχισε να μειώνει σταδιακά και κατάφερε να φτάσει μέχρι και στον πόντο (77-76) με βολές του Σλούκα στα 13’’ και η… ρώσικη ρουλέτα είχε ξεκινήσει.

Ο Τζίμερ Φρεντέτ ήταν ψύχραιμος και με 2/2 έκανε το 79-78 στα 9’’, αλλά ο Ντε Κολό απάντησε γρήγορα και μείωσε ξανά στον πόντο στα 5’’. Ο Φριντέτ πήγε ξανά στη γραμμή των βολών, ευστόχησε εκ νέου και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το τελικό 81-78.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε συνολικά 10/11 βολές και 22 πόντους, οδηγώντας στο σκοράρισμα τους συμπαίκτες του, με τον Νικ Καλάθη να προσθέτει άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, τον Ντεσόν Τόμας να έχει 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Γιώργο Παπαγιάννη να προσθέτει 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Από την Φενέρ, ο Κώστας Σλούκας είχε 15 ποντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Νάντο Ντε Κολό σημείωσε 13 πόντους και ο Τζόφρι Λοβέρν 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-46, 65-57, 81-78

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net