Print this page

Ο MVP Σλούκας, τα ρεκόρ Ράις και Καμπάτσο και οι κορυφαίοι της στατιστικής (vids)

Written by  Δεκ 07, 2019

Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής της Turkish Airlines Eurleague, οδηγώντας την Φενερμπαχτσέ στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της, σε μια αγωνιστική που ξεχώρισαν επίσης τα μεγάλα ρεκόρ του Ταϊρίς Ράις και του Φακούντο Καμπάτσο.

Ο διεθνής γκαρντ έκανε τρομερό παιχνίδι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, όπου η Φενέρ επικράτησε πολύ δύσκολα στην παράταση με 107-102, φτάνοντας σε ρεκόρ καριέρας στη σύστημα αξιολόγησης με 39 βαθμούς, χάρη στους 23 πόντους του, με 13/13 βολές και τις 10 ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του, επίδοση που του χάρισε τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής.

 

Δείτε τις επιδόσεις του MVP Κώστα Σλούκα

 

 

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, αυτή τη φορά στην νίκη της Αναντολού Εφές επί της Μπασκόνια, με 24 πόντους, 8 ασίστ και 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος στην νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό έσπασε τα… κοντέρ με τους 41 πόντους του με 8/16 τρίποντα και συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

 Σημαντική ήταν η 12η αγωνιστική και για τον Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ για την Ρεάλ Μαδρίτης με τις 17 ασίστ που μοίρασε στη νίκη της «Βασίλισσας» επί της Βαλένθια.

 Στην δεκάδα των κορυφαίων φάσεων της αγωνιστικής ήταν βεβαίως φάσεις και από το ντέρμπι των «αιωνίων» και συγκεκριμένα η συνεργασία του Τέιλορ Ρότσεστι με τον Γουέιντ Μπόλντγουιν, όπως και η πάσα πίσω από τον αυχένα του Παπανικολάου για το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ.

 Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής

 

 

 

 Οι κορυφαίοι των βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές)

244

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

232

Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια)

226

Μάικ Τζέημς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

224

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

216

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

118

Τόνι Τζεκίρι (Βιλερμπάν)

107

Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια)

82

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

81

Λούκε Σίκμα (Άλμπα Βερολίνου)

75

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

106

Βασίλιε Μίσιτς (Αναντολού Εφές)

80

Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης)

77

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ)

71

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Αρμάνι Μιλάνο)

66

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης)

20

Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν Μονάχου)

19

Βασίλιε Μίσιτς (Αναντολού Εφές)

18

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

17

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

17

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Γουόλτερ Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης)

24

Τζόρνταν Μίκι (Ρεάλ Μαδρίτης)

14

Γιουσουφά Φολ (Μπασκόνια)

13

Λίβιο Ζαν-Σαρλ (Βιλερμπάν)

11

Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

11

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές)

277

Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια)

258

Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

251

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

250

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

234

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.