Print this page

Θύμισε… Ολυμπιακό και γκρέμισε την ΤΣΣΚΑ από την κορυφή

Written by  Οκτ 30, 2019

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι, παρά τα προβλήματα που έχει, παραμένει μια φανέλα με βαριά ιστορία και, κάνοντας μακράν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-79 και έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις πως κανένας δεν μπορεί να τον ξεγράψει από τόσο νωρίς.

Οι Πειραιώτες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι γνώριζαν ότι βάδιζαν σε αποστολή… αυτοκτονίας, αφού η ρωσική ομάδα βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, ήταν αήττητη και στην έδρα της είχαν να γευτούν τη χαρά της νίκης από το μακρινό 2008, ωστόσο, εμφανίστηκαν αγνώριστοι σε σχέση με την εικόνα που είχαν μέχρι σήμερα, έδειξαν θάρρος, αποφασιστικότητα, σωστές επιλογές και έφυγαν με μια νίκη σε μια έδρα που δύσκολα θα καταφέρει να περάσει κάποια άλλη ομάδα της Ευρωλίγκα, αποδεικνύοντας πάνω από όλα στους εαυτούς τους ότι τους είχαν αδικήσει με τις μέχρι σήμερα εμφανίσεις τους.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο 2-3 και επιστρέφουν για ένα σερί συνεχόμενων αγώνων στο ΣΕΦ, αρχής γενομένης από την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όπου, με τις προσθήκες των δύο νέων αποκτημάτων, Ριντ και Ρότσεστι, μια νίκη θα σημάνει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος σε μια σεζόν που δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-4 στα πρώτα λεπτά, όμως, η ΤΣΣΚΑ με τον Μάικ Τζέημς να την οδηγεί, ανέλαβε τα ηνία, προηγήθηκε με 15-11, ενώ με τον Αμερικανό να φτάνει γρήγορα τους 10 πόντους, έφτασε και το +8 (24-16) στέλνοντας μηνύματα πως το βράδυ θα είναι πολύ δύσκολο για την ελληνική ομάδα.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 24-18, με την ΤΣΣΚΑ να φτάνει πολύ γρήγορα το +11 (29-18) και να βάζει πολύ δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα δεν πανικοβλήθηκαν, έπαιξαν με υπομονή και μυαλό, έβγαλαν σημαντικές άμυνες και με τους Πολ και Πρίντεζη να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα, κάλυψαν τη διαφορά με σερί 15-2, προηγήθηκαν με 31-33 και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 39-43.

Με τρίποντο του και πάλι πολύ καλού Γουίλ Τσέρι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμα και με +7 (39-46) και άρχισε να βάζει σε σκέψεις την ΤΣΣΚΑ πως το βράδυ δεν θα εξελισσόταν τόσο εύκολα, όπως προοιωνιζόταν, έχοντας στο μεταξύ χάσει και τον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος ένιωσε πόντους στην μέση και δεν βγήκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, η «αρκούδα» έβγαλε αντίδραση, μείωσε τη διαφορά και με τον εξαιρετικό Χάινς έφτασε στον πόντο (58-59), με τον Ολυμπιακό, παρ’ όλα αυτά, να αντιστέκεται και να καταφέρνει να κρατήσει το προβάδισμά του μέχρι τη λήξη του δεκάλεπτου που τον βρήκε να προηγείται με 60-64.

Όσο περνούσε η ώρα, το παιχνίδι αποκτούσε μεγαλύτερη αγωνία, με τους «ερυθρόλευκους» να κρατούν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα, να φτάνουν ξανά το +7 (66-73) και να δείχνουν ικανοί να φτάσουν ως το τέλος πανηγυρίζοντας.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε την τελευταία της προσπάθεια να κλέψει το ματς, μείωσε σε 72-76, αλλά ένα μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη στα 01:08 της έκοψε τα… φτερά, με τον Ολυμπιακό να φτάνει ακόμα και το +9 (72081) και να φεύγει τελικά θριαμβευτής από την Μόσχα με 79-84, αναγκάζοντας τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη τους ήττα στην φετινή διοργάνωση.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Μπράντον Πολ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπικού και δείχνει σιγά σιγά να… ξυπνά και να δείχνει πόσο πολύτιμος μπορεί να εξελιχθεί για τους «ερυθρόλευκους» έχοντας στη Μόσχα 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Κέβιν Πάντερ έδωσε σημαντικές λύσεις επιθετικά με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Κεμζούρα πήρε αρκετά από πολλού παίκτες του, που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του πολύ δύσκολου αγώνα και έδειξαν ότι μποούν να προσφέρουν στην διάρκεια της χρονιάς.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Μάικ Τζέημς είχε 22 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Κάιλ Χάινς σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ ο Νταρούν Χίλλιαρν σημείωσε 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-43, 60-64, 79-84

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net