Print this page

Η Μακάμπι φανέρωσε τις αδυναμίες του

Written by  Σεπ 21, 2019

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, επικρατώντας με 72-81 στον δεύτερο ημιτελικό του «2ου τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος», σε μια βραδιά που ξεχώρισαν οι συγκινήσεις και οι όμορφες, ανθρώπινες στιγμές.

Ακολουθώντας την συγκλονιστική στιγμή νωρίτερα, όταν και ανέβηκε για πάντα στην οροφή του ΟΑΚΑ το λάβαρο του Θανάση Γιαννακόπουλου, η βραδιά συνεχίστηκε με πολλές όμορφες στιγμές και τους φίλους του Παναθηναϊκού να δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Σε αυτό το κλίμα, παρόντων και του Γ.Γ. της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή και του προέδρου της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος βράβευσε τον ιδιοκτήτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι για την προσφορά του στο άθλημα.

Νωρίτερα, εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση της νέας φανέλας του «τριφυλλιού», η οποία έγινε με drone και ενθουσίασε τους φιλάθλους, ενώ ο κ. Γιαννακόπουλους παρέλαβε ένα ιδιαίτερο δώρο για την ομάδα του από τον Ανδρέα Ζαγκλή και τον Εκτελεστικός Διευθυντή της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ, οι οποίοι του παρέδωσαν  το ροζ φύλλο αγώνα του τελικού της Ευρωλίγκα το 2000, όπου οι «πράσινοι» απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Τον Σέρβο προπονητή που έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στον μικρό τελικό του τουρνουά, αφού στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε κακή βραδιά, με τους παίκτες του να είναι άστοχοι, να παρουσιάζουν σημαντικά κενά στην άμυνα και να δείχνουν ότι χρειάζονται ακόμα δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο πριν την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Η καλοδουλεμένη ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε από το ξεκίνημα στο προβάδισμα με 2-10 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 20-24. Έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία και υψηλά ποσοστά στην περιφέρεια, με τον Ταιλερ Ντόρσει κατά κύριο λόγο να οργανώνει και να εκτελεί άψογα, η Μακάμπι έφτασε ακόμα και το +13 (36-49) πριν κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα 45-54.

Η εικόνα δεν βελτιώθηκε καθόλου ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να είναι άστοχος και να βρίσκεται συνεχώς στο κατόπι των Ισραηλινών που έφτασαν στο +14 στο τέλος της περιόδου (56-70) και κράτησαν άνετα το προβάδισμα μέχρι το τέλος, όπου τους βρήκε νικητές με 72-81 και στον τελικό του τουρνουά θα αντιμετωπίσουν την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Ταϊρίς Ράις ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ο Τζίμερ Φριντέτ πρόσθεσε 15 πόντους και ο Ντεσόν Τόμας 11 πόντους, ενώ από τη Μακάμπι, ο ο Τάιλερ Ντόρσει σταμάτησε στους 18 πόντους, ο Ταρίκ Μπλακ είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Έλάιζα Μπράιαντ με τον Σκότι Γουίλμπεκιν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 45-54, 56-70, 72-81

Φωτό: mavvabi tel aviv/twitter