Print this page

Μεγάλο «διπλό» στην Πόλη με Εφές η ΤΣΣΚΑ

Written by  Μαρ 19, 2019

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με καλάθι του Κόρι Χίγκινς στην εκπνοή της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές με 80-78 και συνεχίζει να κυνηγά την Φενερμπαχτσέ στην πρώτη θέση, με την τουρκική ομάδα να μένει αμετάβλητη στην 4η θέση.

Η αναμέτρηση ήταν αντάξια της εικόνας που έχουν δείξει οι δυο ομάδες μέχρι στιγμής στη σεζόν, με πλούσιο θέαμα και δυνατές μονομαχίες, ένταση και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, πήρε την μεγάλη νίκη με ήρωα τον Χίγκινς.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague και του Eurocup τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Η Εφές ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, προηγήθηκε με 7-2 στο 2’ και έμεινε μπροστά ως το τέλος του δεκάλεπτου με 20-15. Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, που δεν πίεσαν καλύτερα στην άμυνα και με επιθετικό ντεμαράζ, προηγήθηκαν με 31-40, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 5 πόντων (35-40).

Η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στα όρια των διψήφιων διαφορών (50-59), με την Εφές να προσπαθεί να μειώσει και να το καταφέρνει στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου για να φτάσει στο 58-61.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά στο +9 (63-72), αλλά ο Κρούνοσλαβ Σίμον με τρίποντο ισοφάρισε στα 00:59 και το τελευταίο λεπτό γέμισε αγωνία.

Ο Κλίμπουρν έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά ο Μπράιαντ Ντάνστον τον έκοψε και ο Σίμον με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 78-78 και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση, όμως, ο Κόρι Χίγκινς σκόραρε στην εκπνοή και χάρισε τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος της ρωσικής ομάδας με 19 πόντους και 5 ασίστ, ο Κάιλ Χάινς σημείωσε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Γουίλ Κλίμπουρν σημείωσε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την Εφές, ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν με διαφορά ο καλύτερος με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Κρούνοσλαβ Σίμον σημείωσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Σέιν Λάρκιν τελείωσε με 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 35-40, 58-61, 78-80

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net