Print this page

Στο ίδιο (κακό) έργο θεατής

Written by  Φεβ 08, 2019

Μια ακόμα τραγική εκτός έδρας εμφάνιση πρόσθεσε στη φετινή χρονιά του ο Παναθηναϊκός που γνώρισε τη συντριβή από την Φενερμπαχτσέ με 85-66 και έμεινε στο 9-13, με τις ελπίδες του για την οκτάδα να ψαλιδίζονται ακόμα περισσότερο.

Μπορεί η απουσία του Γιαν Βέσελι να αποτελούσε σημαντικό πλήγμα για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ωστόσο, οι γηπεδούχοι που ανέβηκαν στο 19-3 και πλέον απομακρύνθηκαν αρκετά μόνοι στην πρώτη θέση, απέδειξαν πόσο μεγάλο βάθος έχουν και δικαίως θεωρούνται το φαβορί της φετινής σεζόν.

Η τουρκική ομάδα έπαιξε ασφυκτική άμυνα και «έπνιξε» τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο, μάζεψε περισσότερα ριμπάουντ και μοίρασε περισσότερες ασίστ (23 έναντι 16), ενώ σούταρε με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια (12/29 τρίποντα) περνώντας τελικά ένα εύκολο βράδυ.

Στον αντίποδα, η ελληνική ομάδα ήταν και πάλι άνευρη, χωρίς ενέργεια, άστοχη (4/18 τρίποντα), ενώ σε κανένα σημείο της αναμέτρησης πέρα από λίγα λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, δεν απείλησε ουσιαστικά την Φενερμπαχτσέ.

Η ήττα αυτή φέρνει τον Παναθηναϊκό στο 9-13 και την 12η θέση και πλέον χρειάζεται όχι μόνο τις δικές του υπερβάσεις, αλλά και συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να διεκδικήσει τη θέση του στα play off.

Με τον Ντεσόν Τόμας να ξεκινάει ζεστός, ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε την Φενερμπαχτσέ, όταν και προηγήθηκε με 2-8, αλλά η τουρκική ομάδα επέστρεψε γρήγορα, βρήκε σκορ από τον Μαχμούτογλου (7 πόντοι στο δεκάλεπτο), ισοφάρισε γρήγορα και προηγήθηκε με 24-16, πριν το πρώτο δεκάλεπτο λήξει με 24-18.

Ο Ίαν Βουγιούκας πήρε προσπάθειες και ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 25-24, αλλά στο σημείο εκείνο ουσιαστικά… κατέρρευσε, με την Φενερμπαχτσέ να κάνει ένα εκπληκτικό σερί 24-5 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που τη βρήκε να προηγείται με 48-29, με την ελληνική ομάδα να έχει χάσει στο μεταξύ και τον Ματ Λοτζέκσι, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού.

Η διαφορά έφτασε το -23 (61-38) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, με την Φενερμπαχτσέ να μην δυσκολεύεται να φτάσει στο 63-46 του δεκάλεπτου, ενώ με την ελληνική ομάδα να έχει πια πετάξει «λευκή πετσέτα», ανέβηκε ακόμα και το -28 (78-50) με το χρόνο να κυλά βασανιστικά μέχρι το τέλος.

Το τελικό 85-66 μοιάζει μάλλον κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό με την εικόνα που παρουσίασε και πλέον, η υπέρβαση αναζητείται σε κάθε αναμέτρηση που ακολουθεί, ωστόσο, η συνέχεια αναμένεται πολύ δύσκολη και δυσοίωνη αν η εικόνα δεν βελτιωθεί αισθητά.

Ο Νικολό Μέλλι με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και οι Έρικ Γκριν, Μάρκο Γκούντουριτς και Λουίτζι Ντατόμε που σημείωσαν από 12 πόντους ήταν οι πρωταγωνιστές της Φενερμπαχτσέ, ενώ από τον Παναθηναϊκό, ο Σον Κιλπάτρικ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Ντεσόν Τόμας είχε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 48-29, 63-46, 85-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net