Print this page

Τα τρίποντα έφεραν την… απόδραση από την Ποντγκόριτσα

Written by  Νοε 02, 2018

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στην πρωτάρα Μπουντούτσνοστ, αλλά στο τέλος, η εμπειρία, η διαφορά ποιότητας και, κυρίως, η ηγετική παρουσία του Νικ Καλάθη και τα συνεχόμενα τρίποντα της τελευταίας περιόδου, έφεραν τη νίκη με 72-67 και τους «πράσινους» στο 3-2 πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων».

Η ελληνική ομάδα εμφάνισε για τρία δεκάλεπτα τις γνωστές… κακές συνήθειες που παρουσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια της, κινδυνεύοντας με ένα δραματικό φινάλε, ωστόσο, στην τελευταία περίοδο παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμη, βρήκε σκορ από την περιφέρεια με πέντε διαφορετικούς παίκτες και τελικά πήρε την πολύτιμη νίκη που χαρίζει αρκετή ηρεμία ενόψει του κρίσιμου αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε ενέργεια και σκορ και οδήγησε μαζί με τον Νικ Καλάθη τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά, ενώ με τις δυο ομάδες να… ταλαιπωρούν τους θεατές και να ανταγωνίζονται και στα λάθη (7 οι γηπεδούχοι, 5 ο Παναθηναϊκός), η ελληνική ομάδα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 18-15, χάρη στις συνεργασίες του Καλάθη με τον Παπαγιάννη.

Οι πολύ καλές άμυνες του νεαρού σέντερ που «σκέπασε» τα καλάθια και τα τρίποντα του Ντεσόν Τόμας στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +9 (15-24) και έδειχνε να έχει πάρει μπροστά, όμως, τα γωνστά προβλήματά του έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, όταν ο Νικ Καλάθης έκατσε για λίγο στον πάγκο να πάρει ανάσες.

Η Μπουντούτσνοστ, αργά και σταθερά μείωσε τη διαφορά και έφτασε στην ισοφάριση (29-29) και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χάρη στο αντιαθλητικό φάουλ του Ντίνου Μήτογλου στον Νίκολα Ιβάνοβιτς που διαμόρφωσε το 31-31.

Με την ελληνική ομάδα να μην δείχνει ικανή να ξεφύγει στο σκορ μετά το γρήγορο 31-35, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και πήραν προβάδισμα με 38-35, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ από τα 6,75 με τον Ματ Λοτζέσκι και να μένει κοντά στο σκορ.

Ο Νικ Καλάθης ανέλαβε ξανά… δράση και με δικούς του πόντους και ασίστ, ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 9-2 μετατρέποντας το εις βάρος του 44-41 σε υπέρ του 50-47 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Δύο τρίποντα από Λεκαβίτσιους και Τόμας στην έναρξη της τελευταίας περιόδου έφεραν τον Παναθηναϊκό ξανά στο +7 (56-49), που του έδωσε αέρα να λυθούν τα χέρια και με συνεχόμενα τρίποντα να φτάσει το +13 (55-68) και από το σημείο εκείνο, όσο κι αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να μειώσουν, δεν τα κατάφεραν, με τους «πράσινους» να παίρνουν έστω και δύσκολα την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας νίκη με 72-67.

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο παίκτης-κλειδί για την ελληνική ομάδα, σημειώνοντας 10 πόντους με 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 3 κλεψίματα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντεσόν Τόμας με 14 πόντους (4/5 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους που δυσκόλεψαν πολύ τον Παναθηναϊκό για τρία δεκάλεπτα, ο Άλεν Όμιτς έκανε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Νίκολα Ιβάνοβιτς σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-31, 47-50, 67-72

 

 

 

Φωτό: euroleague.net