Print this page

Ξέσπασε με 100αρα ο Παναθηναϊκός

Written by  Οκτ 18, 2018

Ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία απέναντι στην πρωτάρα, αλλά επικίνδυνη Γκραν Κανάρια να ξεσπάσει μετά την ήττα στο Μόναχο και να επικρατήσει άνετα με 102-87, φτάνοντας τις δύο νίκες σε τρεις αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι είχαν ενέργεια, έδειξαν διάθεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δεν αντιμετώπισαν προβλήματα εκτός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, φτάνοντας άνετα στη νίκη.

Το ματς

Η Γκραν Κανάρια ήρθε με φόρα από τη νίκη της με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης έδειξε πως είναι ομάδα που θα βάλει δύσκολα φέτος στην Ευρωλίγκα, καθώς προηγήθηκε με 12-6 απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε μεγάλο ποσοστό αστοχίας και άσχημων επιλογών στην επίθεση. Μετά το τάιμ άουτ που ακολούθησε το άσχημο ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό, λειτούργησε καλύτερα αμυντικά, έτρεξε το γήπεδο και μέσα σε δύο λεπτά με σερί 8-0 προσπέρασε με 14-12. Στα επόμενα τρία λεπτά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος και με το πόδι στο γκάζι έκλεισε το δεκάλεπτο με 21-14.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 7 πόντους (1/1 διπ., 1/1τριπ., 2/2 βολ, 3ριμπ.), ενώ ο Νικ Καλάθης είχε δώσει ήδη 3 ασιστ.

Ένα γρήγορο 5-0 της Γκραν Κανάρια στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου την έφερε σε απόσταση αναπνοής 21-19, όμως ο Παναθηναϊκός είχε την απάντηση με τέσσερις πόντους του Λεκαβίτσιους και τέσσρις  του Τόμας ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια (29-19) στο 12΄.

Αν και οι Ισπανοί προσπαθούσαν να βρουν λύσεις, κατάφεραν να μειώσουν στους έξι πόντους (33-27) στο 14’, ο Παναθηναϊκός με τον εξαιρετικό Τόμας (10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο) ανέβασε γρήγορα τη διαφορά και πάλι στο +10 (37-27) στο 16’, ενώ στα λεπτά που ακολούθησαν κλείδωσε περισσότερο τη ρακέτα του, ανέβασε την διαφορά στο +16 (47-31) στο 18’ και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 50-36.

Θετικότερο όλων του ημιχρόνου ότι ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε μόνο 8 λεπτά και δεν φάνηκε καθόλου πως έλλειπε το υπόλοιπο διάστημα.

Τραγικά τα ποσοστά της Γκραν Κανάρια από την περιφέρεια με 3-12 τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη κλείδωσε την ρακέτα του και χτύπησε μέσα στην αντίπαλη ρακέτα με 17/29 δίποντα, ενώ είχε όσες προσπάθειες έπρεπε από το τρίποντο με 2/4. Εξαιρετικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Τόμας (10π., όλους στο δεύτερο δεκάλεπτο και 5 ριμπάουντ) και Λεκαβίτσιους (9π., 4/4 διπ., 1/1 τριπ.). Για την Γκραν Κανάρια πρώτος σκόρερ ήταν ο Πασέκνικς με 6 πόντους, ενώ ο Τιλί ήταν σε χαμηλές πτήσεις με 3 πόντους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να βγάζει ενέργεια και διάθεση στο παρκέ με τους Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Καλάθη, Γκιστ και Λάνγκφορντ φτάνοντας την διαφορά στο 22’ στο +18 (58-40). Το πρώτο πεντάλεπτο έκλεισε στο +18 (68-50) για τον Παναθηναϊκό με τον Κιθ Λάνγκφορντ να κάνει τα πάντα στις δύο άκρες του παρκέ φτάνοντας του 14 πόντους με 7/9 δίποντα, ενώ ο Νικ Καλάθης ειχε 7 ασίστ μέχρι το 25’. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς στο +19 (74-55).

Εξαιρετικός ο Λάνγκφορντ με 16 πόντους (8/10 διπ.), όπως και ο Καλάθης με 9 ασίστ, ενώ για την Γκραν Κανάρια η κακές επιλογές στην επίθεση συνεχίστηκαν, καθώς δεν μπορούσαν οι Ισπανοί να χτυπήσουν μέσα στην ρακέτα, εκτελούσαν από το τρίποντο με το ποσοστό τους να είναι στο 20% (4/20).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε αποκτήσει τυπική διαδικασία, με τον Παναθηναϊκό να έχει στο μυαλό του να προσφέρει θέαμα στο κοινό του και τον Πασκουάλ να αρχίσει να ξεκουράζει τα βασικά του όπλα ενόψει Λαυρίου και Ζαλγκίρις. Η διαφορά ανέβηκε και πάνω από τους 20, ο ρυθμός όχι μόνο δεν έπεφτε και όλοι κοιτούσαν τον ηλεκτρονικό πίνακα για το πότε θα φτάσει τους 100 πόντους ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι στο τελευταίο πεντάλεπτο χαλάρωσαν στην άμυνα, το παιχνίδι είχε κριθεί και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με κατοστάρα την αναμέτρηση με 102-87.

Πρώτοι σκόρερ για τον Παναθηναϊκό οι Κιθ Λάνγκφορντ και ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 16 πόντους, ενώ ακολούθησε ο εξαιρετικός Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους και οι Νίκος Παππάς (13π.) και Ντεσόν Τόμας (12π.). Για την Γκραν Κανάρια οι Έβανς και Έρικσον σημείωσαν από 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 50-36, 74-55, 102-87

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

πηγή φωτό Euroleague.net