Print this page

Έβγαλε την… υποχρέωση και «κλείδωσε» το πλεονέκτημα

Written by  Μαρ 23, 2018

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του, έπαιξε πολλές φορές με την φωτιά, αλλά τελικά πήρε τη νίκη επί της Αναντολού Εφές με 89-82 και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας για τα play off.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν πολλά πρόσωπα, ένα με μπόλικη ενέργεια, αυτοματισμούς, όρεξη για πίεση και τρέξιμο που έφερνε διψήφιες διαφορές και έφτασε μέχρι και το +16 και ένα πιο χαλαρό με κενά διαστήματα, απουσία καθαρού μυαλού, βιασύνη και λανθασμένες επιλογές που έδιναν την ευκαιρία στην τουρκική ομάδα να κάνει μικρά σερί και να διατηρείται κοντά στο σκορ, διατηρώντας την αγωνία για την έκβαση της νίκης.

Το 7-0 του πρώτου δίλεπτου ήταν ενδεικτικό των προθέσεων της ελληνικής ομάδας να βγάλει την… υποχρέωση, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι πολύ ορεξάτος και να μοιράζει αφειδώς ασίστ, τις οποίες εκμεταλλευόταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά κάτω από τα καλάθια.

Όταν μπήκε στην εξίσωση και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 16 πόντους (28-12) και το πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με double score (30-15).

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να κρατά ψηλά τον ρυθμό και τη διαφορά μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, όταν χαλάρωσε αρκετά, έμεινε χωρίς πόντο για 3’ επιτρέποντας στην Εφές να μειώσει σε 45-40 και να ξανακάνει το παιχνίδι ντέρμπι πριν το ημίχρονο βρει την ελληνική ομάδα να προηγείται με 49-42.

Το νωθρό ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» έφερε την Εφές στο καλάθι (51-49), αλλά το σόου του Σπανούλη με συνεχόμενες ασίστ που κατέληγαν σε καρφώματα του Μιλουτίνοφ, αλλά και προσωπικές εντυπωσιακές ενέργειες, έφεραν τη διαφορά και πάλι στους 16 (69-55) και το δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 70-57.

Ίδια εικόνα και στην τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ χαλαρός και την τουρκική ομάδα να μειώνει και πάλι στους 4 (72-68) και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 89-82 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει στο 19-9 και τους φιλάθλους να ζητούν ρυθμικά και πάλι την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σε μια εντυπωσιακή τετράδα παικτών με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να είναι κυρίαρχος στην ρακέτα με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ, τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει και πάλι τα… μαγικά του με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αγωνίζεται και πάλι για τον απόντα Κώστα Παπανικολάου και να σημειώνει 17 πόντους με 7 ριμπάουντ και τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 11 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την Αναντολού Εφές, ο Κρούνοσλαβ Σίμον είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Σόνι Γουίμς είχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και οι Ντέρικ Μπράουν, Βλαντιμίρ Στίματς και Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-42, 70-57, 89-82

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.