Print this page

Απομακρύνεται το πλεονέκτημα…

Written by  Μαρ 08, 2018

Ούτε στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν κατάφερε να γευθεί την χαρά της εκτός έδρας νίκης, γνωρίζοντας την ήττα με 92-75 από την Ρεάλ και αρχίζει πλέον να βλέπει το πλεονέκτημα έδρας να εξαφανίζεται.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας εμφάνισαν και πάλι τις γνωστές παθογένειές τους σε εκτός έδρας παιχνίδι, παρασύρθηκαν από τον ρυθμό των γηπεδούχων και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πέταξαν «λευκή» πετσέτα, περιμένοντας να ανατραπεί η κατάσταση μόνο από τις προσπάθειες που έπαιρνε ο Μάικ Τζέημς.

Ο Αμερικανός έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και, όταν και αυτός ξέμεινε από ιδέες η διαφορά εκτοξεύθηκε, οδηγώντας την ελληνική ομάδα στην τρίτη συνεχόμενη ήττα της και στο 14-11, που την απομακρύνει σημαντικά από την τέταρτη θέση.

Αντίθετα, η Ρεάλ έστω κι αν στερήθηκε των υπηρεσιών του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του, βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Φαμπιέν Κοσέρ, ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα στο παρκέ, ανέβηκε στο 15-10 και εξακολουθεί να κυνηγάει την Ζαλγκίρις για να είναι εκείνη που θα καταλάβει την 4η προνομιούχο θέση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, φοβούμενος και τη… σκιά του γίγαντα Ταβάρες, με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με 8-0 και να χρειαστεί περίπου 4’ για να πετύχει το πρώτο του καλάθι.

Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν αισθητά, έτρεξαν στο γήπεδο και με πολύ καλά ποσοστά από τα 6,75 μ. (4/8 τρίποντα) και ήδη 6 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, έκαναν σερί 14-0 για να προηγηθούν με 10-16 και στο τέλος της περιόδου με 19-20.

Η είσοδος του Πέιν έδωσε ενέργεια και δύναμη στον Παναθηναϊκό, όμως, η Ρεάλ αντέδρασε με πρωτοβουλίες του Κοσέρ και οι δυο ομάδες συμβάδισαν εναλλασσόμενες στο προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 38-37.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα με την έναρξη του παιχνιδιού και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, με την Ρεάλ να μυρίζει… αίμα και να εκτοξεύει τη διαφορά στο +14 (56-42) με τους «πράσινους να εμφανίζουν και πάλι πολύ καλή εικόνα.

Η ελληνική ομάδα απειλούσε μόνο με τις εμπνεύσεις του Μάικ Τζέημς, που μείωσε προσωρινά σε 62-55, με τον Αμερικανό να το έχει πάρει προσωπικά και να προσπαθεί να κρατήσει μόνος του την ομάδα του.

Στον αντίποδα η Ρεάλ έβρισκε εύκολους πόντους από πολλούς και διατηρούσε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, ενώ με το που κατέρρευσε πλήρως ο Παναθηναϊκός, εκτόξευσε τη διαφορά στο +17, φτάνοντας τελικά στην άνετη νίκη με 92-75.

Ο Φαμπιέν Κοσέρ έκανε πολύ μεγάλο παιχνιδι με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Φακούντο Καμπάτσο τον ακολούθησε με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ σε μεγάλη βραδιά βρέθηκε και ο Βάλτερ Ταβάρες που σημείωσε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 εντυπωσιακά κοψίματα.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Μάικ Τζέημς είχε 23 πόντους με 7/7 δίποντα, αλλά μόλις 1/9 τρίποντα, ο Κέισι Ρίβερς είχε 12 πόντους, ο Μάρκους Ντένμον 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Νικ Καλάθης που αποκόμισε και ένα χτύπημα στο κεφάλι από την αναμέτρηση, ολοκλήρωσε με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-37, 64-55, 92-75

 

 

Φωτό: euroleague.net