Print this page

Πρίντεζης: «Χρειαζόμαστε τον κόσμο και στα εύκολα και στα δύσκολα»

Written by  Φεβ 02, 2018

Εξουθενωμένος, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος από την αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φενερμπαχτσέ ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο ενόψει της κρίσιμης καμπής που μπαίνει πλέον η σεζόν.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και αναφέρθηκε εκτενώς στο δύσκολο διάστημα, στο οποίο περιήλθε η ομάδα, που έφερε τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα, την σκληρή δουλειά που γίνεται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και τη διάθεση όλων να ξεπεράσουν την κρίση άμεσα. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του και τον κάλεσε να μείνει στο πλευρό της ομάδας και για τη δύσκολη συνέχεια.

Για το τι άλλαξε στο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ σε σχέση με τα προηγούμενα:

Νομίζω ότι δείξαμε μια μικρή αντίδραση τη Δευτέρα, αλλά δεν έφτανε και σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πάρα πολύ. Όχι ότι τα προηγούμενα δεν τα θέλαμε. Υπήρχε ένα «πρέπει» μπροστά το οποίο λειτούργησε σωστά. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, μπήκαν σουτ, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ελέγξαμε το ρυθμό, τρέξαμε, κάτι το οποίο το δουλεύουμε πολύ καιρό και θέλουμε να βγει όσο περισσότερο στα παιχνίδια μας. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει και έχει πετύχει πολλά πράγματα τρέχοντας. Είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε και σε βάθος χρόνου θα γίνει. Αντιδράσαμε γενικότερα καλά.

Για το αν η αντίδραση ήταν κάτι που ο ίδιος και ο Βασίλης Σπανούλης ένιωσαν  περισσότερο στους ώμους τους:

Πάντα είμαστε προβληματισμένοι και στενοχωριόμαστε, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δε σου χαρίζετε. Θέλαμε πάρα πολύ να αντιδράσουμε, δουλεύουμε, δεν είναι ότι δεν μας στενοχωρεί γενικότερα η όλη κατάσταση. Αντιδράσαμε εν μέρει, αλλά για να καταφέρουμε να βγούμε από αυτό το δύσκολο διάστημα που περνάμε, χρειάζεται κι άλλο. Κι έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι την άλλη εβδομάδα που πρέπει να πάμε εκεί και να κερδίσουμε.

Για το αν σημαίνει κάτι ότι αυτή η αντίδραση ήρθε επί της Φενερμπαχτσέ και τον Ομπράντοβιτς:

Είναι ομάδα που μας δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Είναι πολύ καλή ομάδα, είναι το φαβορί πάλι για να σηκώσουν την Ευρωλίγκα και σίγουρα πιστεύω θα μας βοηθήσει λιγάκι.

Για το αν υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια ρεβάνς του περσινού τελικού:

Όχι, είναι ξεχωριστές χρονιές. Εμείς βγαίνουμε από μια κατάσταση λίγο δύσκολη τον τελευταίο καιρό, μας έχει στενοχωρήσει όλους, αλλά δουλεύουμε και νομίζω ότι ένα μέρος της δουλειάς κατάφερε να βγει σήμερα.

Για το αν ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στο ΣΕΦ είναι αυτός που θέλουν να δείξουν:

Ναι, έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, έχουμε μεγαλύτερο βάθος φέτος. Πρέπει να πάμε σε περισσότερες κατοχές, να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να τρέξουμε. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά όσο δεν το κάνουμε, βλέπουμε ότι έχουμε θέματα.

Για την στήριξη του κόσμου και το θερμό του χειροκρότημα:

Υπάρχει πολύς κόσμος που τη στηρίζει την ομάδα και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι σε στηρίζουν στα δύσκολα. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, δεν είμαστε απλά επαγγελματίες. Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο και στα εύκολα και στα δύσκολα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Βλέπουμε ότι κι άλλες χρονιές, καμιά χρονιά δεν έχουμε πάει τρένο μέχρι τέλος. Ίσως την περσινή χρονιά είχαμε τις λιγότερες διακυμάνσεις και είδαμε ότι στο τέλος δεν τελείωσε πάρα πολύ καλά, ασχέτως αν πήγαμε τελικό Ευρωλίγκας, που είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα. Αλλά αποθέματα ενέργειας δεν ήμασταν οι καλύτεροι. Δείξαμε ότι έχουμε μια κοιλιά, μακάρι από δω και πέρα να είμαστε καλύτεροι.

Για το αν η κοιλία είναι καλύτερο που έγινε τώρα παρά αργότερα:

Θα φανεί μετά. Όλοι δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, όλοι πιέζουμε τον εαυτό μας, ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκεσαι σε καλή περίοδο, πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου ακόμα περισσότερο για να φύγει η κοιλιά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πολλές φορές μπορεί να μην είναι σωματική, μπορεί να είναι ψυχολογική, μπορεί να είναι και από θέμα τραυματισμών. Όλοι είχαμε από έναν τραυματισμό, είμαστε καλύτερα τον τελευταίο καιρό και μακάρι να συνεχιστεί. Θέλουμε κι άλλο.

Για το τι θα πρέπει να προσέξουν για το παιχνίδι με τη Ρεάλ:

Τα πάντα. Σιγά σιγά γυρνούν και οι τραυματισμένοι παίκτες από τη Ρεάλ. Είναι παιχνίδι που ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά το θέλουμε πολύ. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να το σκεφτόμαστε, έχασε και η Ρεάλ σήμερα (σ.σ. χθες). Σίγουρα θα θέλει να αντιδράσει. Ένα μεγάλο παιχνίδι που θα πάμε και θα τα δώσουμε όλα.

Για το αν αρχίζουν να βγαίνουν τα… κομπιουτεράκια:

Η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε κερδίσει τα προηγούμενα παιχνίδια εκτός έδρας, θα ήταν πολύ καλύτερα. Τώρα ίσως να χρειαστεί να το κοιτάμε, αλλά καλύτερα να κοιτάμε την ομάδα μας. Όσο παίζουμε έτσι, δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε.

 

Για την κόπωσή του:

 

Μια χαρά είμαι. Τραυματισμένος ήμουν, έχασα λίγο το ρυθμό μου, δουλεύω και μια χαρά είμαι, δόξα τω Θεώ. Ένας λόγος που στενοχωρήθηκα όταν πριν από ένα μήνα περίπου έπαθα ένα διάστρεμμα, που μου χάλασε το ρυθμό και με ταλαιπώρησε λιγάκι, αλλά συμβαίνουν. Είμαι πολύ καλύτερα εδώ και δέκα μέρες και συνεχίζουμε. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.