Print this page

Χαμένη ευκαιρία, χαμένη και η διαφορά

Written by  Ιαν 17, 2018

Ο Παναθηναϊκός Superfoods βρέθηκε κοντά σε μια μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενερμπαχτσέ, όμως, στο τέλος όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, αλλά έχασε και τη διαφορά της νίκης του στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» κοίταξαν στα μάτια την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είχαν τον έλεγχο σε αρκετά σημεία του αγώνα, όμως, στα κρίσιμα, όπως συμβαίνει συχνά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους, έχασαν τον προσανατολισμό τους, τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και γνώρισαν μια ήττα που τους διατηρεί μεν στην πρώτη τετράδα, αλλά πλέον καθιστά τη νίκη την Παρασκευή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας άκρως σημαντική προκειμένου να μην μπουν σε περιπέτειες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας, ακολουθώντας την αποστολή, σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών για τα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως, η εικόνα στο τέλος της αναμέτρησης άφησε μια πικρή γεύση για μια ακόμα χαμένη ευκαιρία.

Με την δύναμη της έδρας, η Φενερμπαχτσέ πήρε κεφάλι νωρίς στο σκορ (8-3) και έβαλε τον Παναθηναϊκό από την αρχή στα ζόρια, όμως, οι «πράσινοι» έδειξαν ψυχραιμία και αντέδρασαν άμεσα, περνώντας μπροστά με τρίποντο του Σίνγκλετον (10-12).

Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα με 18-14, αλλά και πάλι, ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 6-0 για να προηγηθεί στο τέλος του δεκάλεπτου με 18-20.

Ο Τζέησον Τόμπσον ήταν πολύ ορεξάτος και οδήγησε την Φενερμπαχτσέ σε ένα γρήγορο σερί 8-0 για το 26-20 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, με την ελληνική ομάδα να μένει χωρίς πόντο για σχεδόν 4’.

Ευτυχώς, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν κατάφεραν να ξεφύγουν περισσότερο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πλησιάσει, φτάνοντας δυο φορές στον πόντο (26-25 και 28-27) με την Φενερμπαχτσέ να μην χάνει το προβάδισμα ως το ημίχρονο που την βρήκε να προηγείται με 35-30.

Με σερί 6-0 με το «καλημέρα» τους δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πέρασε και πάλι μπροστά (35-36), ενώ χάρη σε «φαρμακερά» τρίποντα από Σίνγκλετον και Παππά, έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 47-50.

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη στην τελευταία περίοδο και με σκληρή άμυνα που κράτησε τον Παναθηναϊκό μακριά από το σκορ, έκανε σερί 10-1 και πέρασε μπροστά με 57-51.

Το παιχνίδι κρινόταν στις λεπτομέρειες με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει στον πόντο με τον Νικ Καλάθη (61-60), στη συνέχεια ο Γκιστ έκοψε θεαματικά τον Ντίξον, όμως, το ριμπάουντ χάθηκε και ο Μπραντ Γουαναμέικερ έκανε το 63-60. Στη συνέχεια, ο Ρίβερς αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης και ο Λουίτζι Ντατόμε πήγε στη γραμμή των βολών με 14.3 να απομένουν.

Με 2/2 ο Ιταλός έκανε το 65-60, ο Καλάθης μείωσε σε 65-62 στα 7.9’’ και ο Τζέημς Γκιστ έστειλε ξανά στις βολές τον Κώστα Σλούκα με τον Έλληνα γκαρντ να σφραγίζει τη νίκη της τουρκικής ομάδας με 67-62.

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εξαιρετικός σε όλη της διάρκεια της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας με double-double και 14 πόντους (4/8 τρίποντα), 12 ριμπάουντ και ένα κόψιμο, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όμως, πέραν αυτών, δεν έτυχαν άλλης ουσιαστικής βοήθειας από τους συμπαίκτες τους.

Από την Φενερμπαχτσέ, ο Τζέησον Τόμπσον με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ έκανε μεγάλη ζημιά κάτω από τα καλάθια, ο αμφίβολος μέχρι πριν την έναρξη της αναμέτρησης Γιαν Βέσελι ήταν εκ των κορυφαίων με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 35-30, 47-50, 67-62

 

 

Φωτό: euroleague.net