Print this page

Πάλεψε, αλλά δε άντεξε…

Written by  Δεκ 28, 2017

Ο Ολυμπιακός πιάστηκε… αιχμάλωτος στα δίχτυα της Ζαλγκίρις Κάουνας, λυγίζοντας στο τέλος της αναμέτρησης, γνωρίζοντας την ήττα με 74-68 και έτσι, έκλεισε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο με απολογισμό 11-4, ελπίζοντας πως το δεύτερο μισό της διοργάνωσης θα τον βρει με λιγότερα προβλήματα τραυματισμών.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άντεξαν για ένα πολύ μεγάλο διάστημα την πίεση της εξαιρετικής ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που μετά το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκε στο 10-5 και πλέον κατέλαβε μια θέση στην πρώτη τετράδα, αλλά στο τέλος δεν άντεξαν, κυρίως λόγω των πολλών απουσιών που έφερε φυσιολογική κόπωση, αστοχία, λανθασμένες και βεβιασμένες επιλογές.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κερδίζει τις πρώτες μάχες και με το καλό του περιφερειακό σουτ να του δίνει από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα (7-12), όμως, η Ζαλγκίρις αντέδρασε γρήγορα, χτύπησε μέσα στη ρακέτα τις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας, εκμεταλλεύτηκε τα εύκολα λάθη των «ερυθρόλευκων» και προηγήθηκε στο τέλος του δεκάλεπτου με 22-19.

Με τρίποντο του Πάνγκος, η Ζαλγκίρις πήγε για πρώτη φορά στο +6 (25-19), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0 για να προηγηθεί ξανά με 25-27 και, παρά το γεγονός ότι δεν απέφυγε τα ανόητα και αβίαστα λάθη (συνολικά 10 στο πρώτο ημίχρονο), κράτησε το προβάδισμα μέχρι και το ημίχρονο με 36-38.

Παίρνοντας ώθηση από τα «φαρμακερά» τρίποντα του Αρτούρας Μίλακνις, η Ζαλγκίρις ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα με 48-44, παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, πίεσαν πολύ στην άμυνα, κράτησαν τους γηπεδούχους μακριά από το σκοράρισμα μέχρι το τέλος της περιόδου, διάστημα στο οποίο έκαναν σερί 9-0 και προηγήθηκαν με 48-53.

Ο Ολυμπιακός έχασε την επαφή με το καλάθι γι σχεδόν 4’ και η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά με 54-53, έχοντας βρει ρυθμό και ενέργεια από την εξέδρα που την ωθούσε προς τη νίκη.

Με φόρα και μπόλικες αντοχές την ώρα που τα αποθέματα των παικτών της ελληνικής ομάδας άρχισαν να τελειώνουν, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +7 (65-58) και έγιναν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, κάτι που επιβεβαιώθηκε μέχρι το τέλος, με την Ζαλγκίρις να παίρνει τη νίκη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς με 74-68 και να ανεβαίνει στο 10-5, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Κέβιν Πάνγκος ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όμως, τη μεγάλη ζημιά την έκανε στο δεύτερο μέρος ο Αρτούρας Μίλακνις με 14 πόντους (4/7 τρίποντα) και 3 ασίστ, καθώς και ο Παούλιους Γιανκούνας με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 11 πόντους, ο Χόλις Τόμπσον είχε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 10 πόντους με 7 ασίστ, ήταν όμως πολύ άστοχος με συνολικά 3/10 σουτ και 4 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 36-38, 48-53, 74-68

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.