Print this page

Πρώτος, αήττητος κι ωραίος!

Written by  Οκτ 26, 2017

Ένας απολαυστικός κατά διαστήματα Ολυμπιακός, επικράτησε ολοκληρωτικά της Χίμκι με 92-75 και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη… διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκα, μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και αήττητος μετά και την τέταρτη αγωνιστική, μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου τα έκαναν όλα όπως ακριβώς θα ονειρευόταν τόσο ο προπονητής τους όσο και ο κάθε φίλαθλος της ομάδας, αφού από το πρώτο δευτερόλεπτο ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, επέβαλλαν τον ρυθμό τους, κυριάρχησαν σε όλα τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού και ουσιαστικά δεν ένιωσαν πίεση σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Με την νίκη αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 4-0 και πήραν μια πολύ καλή ψυχολογική ανάταση, δεδομένων των πολλών απουσιών τους, αλλά και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χειροκροτήθηκε θερμά από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού κατά την είσοδό του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είδε και αυτό το παιχνίδι από τον πάγκο με πολιτικά και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στη χρονιά στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη.

Η άμυνα ήταν το πρώτο μέλημα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και αυτό το πέτυχε πολύ καλά ο Ολυμπιακός, έχοντας βγάλει εκτός παιχνιδιού τον κινητήριο μοχλό της Χίμκι, Αλεξέι Σβεντ, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό και τα ριμπάουντ, ενώ με υπομονή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και περνώντας τη μπάλα συνεχώς μέσα στο «ζωγραφιστό», πήρε διαφορά 10-2 στο 5’.

Μόλις, όμως, ο Ρώσος σούπερ σταρ πήρε μπροστά, η Χίμκι αντέδρασε και με μεγάλα τρίποντα έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια (13-13), πριν ο εξαιρετικός στην έναρξη της αναμέτρησης Ιωάννης Παπαπέτρου δώσει ώθηση για σερί 7-0 (20-13) για να κλείσει το δεκάλεπτο με την ρωσική ομάδα να έχει επιστρέψει και πάλι στο καλάθι (22-20).

Έχοντας εντοπίσει την αδυναμία των «ερυθρολεύκων» στην άμυνα μέσα στη ρακέτα, η Χίμκι πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 27-30, όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 7-0 και ξαναμπήκε στο προβάδισμα (34-30), ενώ με τον ενθουσιασμό που έφερε και η κερκίδα, έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (42-32 στο 17’).

Η διαφορά έφτασε και το +11 (45-34) και το εξαιρετικά παραγωγικό πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 49-40.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πατά πολύ καλά στο παρκέ και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν με απίστευτη προσήλωση στην άμυνα και τρέξιμο σε κάθε ευκαιρία, περιόρισε τα ατού της Χίμκι, ενώ βρήκε εύκολα καλάθια μέσα στη ρακέτα από Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη που έκαναν πάρτι, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +18 (65-47 στο 27’).

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, η διαφορά έφτασε και τους 21 πόντους (74-53) πριν το τρίτο δεκάλεπτο λήξει με τον Ολυμπιακό να έχει σαφές προβάδισμα για τη νίκη με 74-55.

Στο χρόνο που απέμεινε ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να πιεστεί πολύ για να διατηρήσει τα κεκτημένα, φτάνοντας στην πολύ εύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη επί ενός πολύ δύσκολου παρ’ όλα αυτά αντιπάλου με 92-75 και με τους φιλάθλους του να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, οι θετικοί πρωταγωνιστές ήταν αρκετοί, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να είναι ο κορυφαίος με 17 πόντους, τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 15 πόντους, τον Χόλις Τόμπσον να κάνει ένα γεμάτο παιχνίδι με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Γιάνις Στρέλνιεκς να προσθέτει 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Τζαμέλ ΜακΛην να έχει 9 πόντους με 5 ριμπάουντ, τον Ιωάννη Παπαπέτρου να έχει 8 πόντους με 4 ριμπάουντ και Βαγγέλη Μάντζαρη να έχει επίσης καλή παρουσία με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την ρωσική ομάδα, ο Τόμας Ρόμπινσον έκανε double-double με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Αλεξέι Σβεντ σταμάτησε στους 23 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 49-40, 74-55, 92-75

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.