Print this page

Κράτησε την διαφορά, «αγγίζει» το πλεονέκτημα

Written by  Φεβ 23, 2017

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Φενερμπαχτσέ που θα του διασφάλιζε το πλεονέκτημα έδρας σε τεράστιο βαθμό, όμως, πλήρωσε το πολύ κακό τελευταίο δεκάλεπτο όπου παραλίγο να χάσει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα και τελικά με την ήττα από 67-64 μένει με την γλυκόπικρη γεύση ότι εξακολουθεί να έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας που αγωνίστηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Πάτρικ Γιανγκ και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου ακόμα ανέτοιμο, έπαιξαν εξαιρετικά, ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο όπου κυριάρχησαν ολοκληρωτικά και με επιμέρους σκορ 7-22 έφτασαν ακόμα και σε διαφορά 11 πόντων.

Η τελευταία περίοδος ήταν καταστροφική και με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει ένα σερί 18-2 από το 32’ ως το 38’ απειλήθηκε ακόμα και το +9 του πρώτου γύρου, με το τελικό σκορ να διατηρεί τους Πειραιώτες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον μόλις μία νίκη διαφορά και την ισοβαθμία υπέρ τους σε σχέση με την τουρκική ομάδα.

Με εντυπωσιακή εκκίνηση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-7 μόλις στο 2’, έχοντας εμφανή την πρόθεσή του να κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι του στους πολύ ταλαντούχους παίκτες των γηπεδούχων.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ξέφρενος, με τον Έρικ Γκριν να ξεκινά καταπληκτικά και να φτάνει γρήγορα σε διψήφια παραγωγή (11 πόντους στο δεκάλεπτο), διατηρώντας τον Ολυμπιακό στο προβάδισμα, το οποίο, ωστόσο, εξανεμίστηκε με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο τέλος της πρώτης περιόδου, αποτέλεσμα των πολλών χαμένων ριμπάουντ που έφερναν δεύτερες επιθέσεις στους γηπεδούχους.  

Η ταυτόχρονη παρουσία των Βέσελι και Γιούντο στη ρακέτα της Φενερμπαχτσέ δημιούργησε ένα «τείχος» μπροστά από το καλάθι της τουρκικής ομάδας, με τους «ερυθρόλευκους» να τα βρίσκουν σκούρα στην επίθεση και σε συνδυασμό με την ευκολία που ο Μπογκντάνοβιτς έβρισκε ρήγματα στην δική του πλευρά, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 30-26 στο 13’.

Η Φενερπαχτσέ κατάφερνε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 40-34.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο ημίχρονο και με πιο πιεστική και έξυπνη άμυνα περιόρισε αισθητά τα επιθετικά όπλα της Φενερμπαχτσέ, ενώ με μεγάλα τρίποντα από Παπανικολάου και Μάντζαρη, κάλυψε τη διαφορά και πέρασε ξανά μπροστά με 44-45 στο 27’.

Η ελληνική ομάδα έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, έχοντας μια εκπληκτική αμυντική επίδοση και κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά της στους 8 πόντους (45-53), ενώ έφτασε και στο +10 (46-56) λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου.

Η τελευταία περίοδος ήταν σίγουρο ότι θα έχει πολλές δυνατές μονομαχίες και, αυτό έγινε στην προσπάθεια της Φενερμπαχτσέ να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 47-58, όμως, έχασε ξανά τα ριμπάουντ, υπέπεσε σε εύκολα λάθη, έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από 5’ και επέτρεψε στην τουρκική ομάδα να κάνει ένα σερί 18-2 και να περάσει και πάλι μπροστά με 65-60 και να απειλεί ακόμα και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Ευτυχώς, τα πράγματα δεν έγιναν ακόμα χειρότερα και τελικά ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι με 67-64, αλλά τουλάχιστον διατήρησε τη διαφορά και εξακολουθεί να μην απειλείται άμεσα από την τουρκική ομάδα.

Μακράν κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που «σκότωσε» τον Ολυμπιακό με 27 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, έχοντας συμπαραστάτες τον Λουίτζι Ντατόμε που είχε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Μπόμπι Ντίξον με 8 πόντους και 7 κρίσιμα ριμπάουντ.

Ο Έρικ Γκριν για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας προσπάθησε να ηγηθεί του σκοραρίσματος του Ολυμπιακού και τα κατάφερε με συνολικά 17 πόντους, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 6 πόντους με 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64

Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Γιούντο 6, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27, Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8, Ντουβερίογλου, Ντατόμε 17

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 17, Μπιρτς 5, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης 6, Λοτζέσκι 4, Αθηναίου

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.