Print this page

Δώρο στους «αιώνιους» η Νταρουσάφακα, κούνησαν ξανά μαντήλια στην Βαρκελώνη

Written by  Φεβ 10, 2017

Ένα μεγάλο δώρο στις ελληνικές ομάδες έκανε η Νταρουσάφακα που επικράτησε της Φενερμπαχτσέ με 72-65, έκανε το 2/2 απέναντι στην συμπατριώτισσά της και διατήρησε την ισοβαθμία με την Αναντολού Εφές στην κοινή τους μάχη για την είσοδο στην οκτάδα.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ντέηβιντ Μπλατ βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει με δυο νίκες διαφορά από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την οποία αναμετράται την ερχόμενη αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη, ενώ, παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βρίσκεται κοντά της σε απόσταση… αναπνοής, στην προσπάθειά του να της πάρει την θέση στην οκτάδα.

Η Νταρουσάφακα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-20 στο δεκάλεπτο, όμως, στη συνέχεια βρήκε τις απαντήσεις και πήρε τη νίκη χάρη στην καλύτερη επιθετική λειτουργία στο τελευταίο δεκάλεπτο που έφερε την διαφορά και την έφερε στο 11-11.

Ο Γουίλ Κλίμπουρν με 20 πόντους και 3 ριμπάουντ και οι Άντε Ζίζιτς και Μπραντ Γουαναμέικερ που έκαναν double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ και 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 11 ασίστ αντίστοιχα ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν στη νίκη των γηπεδούχων,

Από την Φενερμπαχτσέ, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Έκπε Γιούντο 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Μπόμπθ Ντίξον επίσης 14 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 34-31, 47-47, 72-65

Η κατρακύλα της Μπαρτσελόνα δεν έχει τέλος, αφού γνώρισε μια ακόμα ήττα, αυτή τη φορά από τη Γαλατασαράι με 62-69 και βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια και τα βαθιά προβλήματα που την ταλανίζουν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο, η τελευταία περίοδος ήταν καταστροφική, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν τη νίκη που τους επιτρέπει να γλιτώσουν προσωρινά την τελευταία θέση της βαθμολογίας και τους φιλάθλους των γηπεδούχων να κουνούν και πάλι… μαντήλια στον Έλληνα τεχνικό.

Ο Άλεξ Τάιους με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Μπλέικ Σιλμπ να έχει 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Τζον Ντίμπλερ να προσθέτει 14 πόντους.

Για την Μπαρτσελόνα, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε 18 πόντους και ο Πέτερι Κόπονεν 15 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 28-26, 50-45, 62-69

Φωτό: euroleague.net