Print this page

Φόρεσε τα… καλά του στο Μιλάνο

Written by  Δεκ 21, 2016

Την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή του πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός Superfoods, που πέρασε εύκολα από την έδρα της Αρμάνι Μιλάνο με 72-86 και ανέβηκε στο 8-5, συνεχίζοντας να «χτυπά την πόρτα» των θέσεων που δίνουν πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» απέδωσαν εξαιρετικό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στηρίχθηκαν σε έναν εκπληκτικό Μάικ Τζέημς, ο οποίος έκανε σπουδαία εμφάνιση και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και, παρ’ όλο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 9-12 στο 6’, δυσκολευόταν να περιορίσει τα «όπλα» της Αρμάνι που προηγήθηκε στο τέλος του δεκάλεπτου με 21-16.

Ένα εντυπωσιακό σερί 0-11 με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου έφεραν τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 21-27 στο 15’ και από το σημείο εκείνο και έπειτα μπήκε στη θέση του οδηγού στο παιχνίδι και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Μάικ Τζέημς έγραψε το 29-40 για τον Παναθηναϊκό που στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαιξε εκπληκτική άμυνα, σημειώνοντας ένα επιμέρους 8-24 και έδειξε τις προθέσεις του.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε συνήθως ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος και με την άμυνά του να συνεχίζει στις ίδιες υψηλές επιδόσεις, ανέβαζε σταδιακά τη διαφορά, φτάνοντας το +21 στο 28’ (38-59), έφτασε στο 35’ στη μέγιστη τιμή της (50-76) και, στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα προκειμένου να μην ρισκάρει κάποιον τραυματισμό ενόψει της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης της Παρασκευής με αντίπαλο την Μπασκόνια.

Το τελικό 72-86 ήταν απόρροια της χαλάρωσης των τελευταίων λεπτών, όμως, ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και πλέον πάει με πολύ καλή ψυχολογία στην επόμενη αναμέτρηση με στόχο να βάλει από κάτω του μια από τις ομάδες που συνδιεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Μάικ Τζέημς, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης είχε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ και μαζί με τον Νικ Καλάθη που συνεχίζει τις μεγάλες εμφανίσεις με 16 πόντους και 6 ασίστ δημιούργησαν ένα «φονικό» δίδυμο στην «πράσινη» περιφέρεια.

Από τους γηπεδούχους, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Τζαμέλ Μακλήν με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 42-64, 72-86

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): Μακλήν 16, Χίκμαν 5, Καλνιέτις 7, Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 9, Μάτσβαν 8, Πάσκολο, Τσιντσιαρίνι, Σάντερς 10, Αμπάς, Τσερέλα 5, Σίμον 5

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 8, Νίκολς, Ρίβερς 12, Τζέημς 19, Καλάθης Π., Φώτσης 5, Παππάς 4, Φελντείν 10, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκέιμπριελ, Μπουρούσης 10, Καλάθης Ν. 16

 

Φωτό: euroleague.net