Print this page

Βρήκε τη νίκη, ψάχνει αντίδοτο στη… γκίνια

Written by  Δεκ 15, 2016

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας με 75-88, ανέβηκε στο 8-4 και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας, όμως, δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη του, καθώς το μυαλό όλων είναι στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος τραυματίστηκε λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης και αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν καθαρό μυαλό και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν καλή επιθετική παρουσία, καταφέρνοντας να διορθώσουν τις αμυντικές δυσλειτουργίες τους και «ξόρκισαν» την περσινή βαριά ήττα που ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες του αποκλεισμού από τα play off της διοργάνωσης.

Παρ’ όλα αυτά, τη νίκη των «ερυθρολεύκων» επισκίασε ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος σε μια διεκδίκηση γλίστρησε στο διαφημιστικό αυτοκόλλητο και γύρισε ταυτόχρονα αστράγαλο και γόνατο, αποχωρώντας με πόνους και πλέον όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων, καθώς είναι ακόμα νωπό το πλήγμα με τον Ντάνιελ Χάκετ που θα χάσει όλη τη σεζόν.

Η ελληνική ομάδα μπήκε στο παιχνίδι συγκεντρωμένη και με σωστές επιλογές, έχοντας εμφανή πρόθεση να τρέξει όποτε της δίνεται η ευκαιρία και να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι.

Με υπομονή και καλές συνεργασίες στα pickn roll ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις στην επίθεση, όμως, η κακή περιφερειακή του άμυνα έδωσε εύκολα μακρινά σουτ στην Ζαλγκίρις που προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 23-21.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να προσπαθούν να βρουν ανοικτούς διαδρόμους για να τρέξουν και αυτούς του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μένουν πιστοί στο πλάνο τους με την δυνατή άμυνα και αρκετές προσπάθειες έξω από τα 6,75 μ. (5/12 τρίποντα στο ημίχρονο).

Με ορισμένες μαζεμένες καλές άμυνες πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός φάνηκε να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά, όμως, τα αμυντικά του λάθη δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει κι έτσι το πρώτο μέρος τον βρήκε οριακά μπροστά με 40-42.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε πολύ καλά το δεύτερο ημίχρονο και με προσωπικούς πόντους έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 45-50, όμως, τα αμυντικά λάθη των «ερυθρολεύκων» επέτρεψαν και πάλι στους γηπεδούχους με ένα σερί 6-0 να περάσουν μπροστά με 51-50.

Η εικόνα του παιχνιδιού θύμισε το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να βγάζει καλές άμυνες με κύριο εκφραστή τον Κώστα Παπανικολάου και το δεκάλεπτο να κλείνει με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 60-63.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι στην τελευταία περίοδο και με την ενέργεια που έπαιρναν από την άμυνά τους, αλλά και υπομονή στην επίθεση ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +9 (64-73 στο 35’), ενώ με το μεγάλο τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου έφτασε το +10 (66-76 στο 38’) και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Άπαντες μούδιασαν με τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος γύρισε ταυτόχρονα αστράγαλο και γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του, κάτι που πρόσκαιρα χάλασε το μυαλό της ομάδας, όμως, στο τέλος έφτασε σε μια πεντακάθαρη νίκη με 75-88 και παρέμεινε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και κυρίως μεγάλη ενέργεια και πολλές καλές άμυνες που βοήθησαν πολύ τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στη νίκη.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Ματ Λοτζέσκι με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ο Γιώργος Πρίντεζης με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Κεμ Μπιρτς με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Έρικ Γκριν με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης με 10 πόντους και 8 ασίστ.

Από την Ζαλγκίρις που δεν κατάφερε να κάνει και φέτος τη ζημιά στην ελληνική ομάδα, ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Μπροκ Μότουμ είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν πολύ καλός με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-42, 60-63, 75-88

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 7, Λεκαβίτσιους 11, Βαλίνσκας, Βέστερμαν 7, Σεϊμπούτις 5, Μότουμ 12, Γιανκούνας 18, Γιαβτόκας, Μίλακνις 6, Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10, Μπιρτς 13, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 16, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16, Αθηναίου

 

Φωτο: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.