Print this page

«Ερυθρόλευκα λιοντάρια» κατασπάραξαν την Ούνικς

Written by  Δεκ 10, 2016

Ο Ολυμπιακός ήταν… αφηνιασμένος και πανω στην Ούνικς Καζάν έβγαλε όλες τις αρετές του, σκορπίζοντας την ρωσική ομάδα με 88-59 και παρέμεινε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έπιασαν από το… λαιμό την ομάδα του Εβγένι Πασούτιν, έτρεχαν σαν… δαιμονισμένοι, κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (41 έναντι 30) και, παρά το άσημο βράδυ στο οποίο βρέθηκαν από τα 6,75 (μόλις 3/16), δεν εκβίασαν προσπάθειες και έφτασαν εύκολα σε μια άνετη νίκη, που πιστοποιεί πως βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και τους φέρνει στο 7-4 και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το γεγονός, ωστόσο, που επισκίασε τη νίκη του Ολυμπιακού, ήταν ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ, σε μια προσπάθειά του πάνω στον Λάνγκφορντ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για θλάση οπισθίου μηριαίου, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η εικόνα των δυο ομάδων φανέρωνε πως μόνο ο Ολυμπιακός πατούσε στο παρκέ, με την ελληνική ομάδα να δείχνει από το ξεκίνημα τις αναμέτρησης τις προθέσεις της.

Το 6-0 του 4’ ήταν η πρώτη ιδέα, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο 6’ (13-4) και έκτοτε ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ξανά.

Το ημίχρονο έκλεισε με διαφορά ασφαλείας (43-28) και όσο κυλούσε η ώρα, με την Ούνικς να απειλεί μόνο με τις προσπάθειες του Κιθ Λάνγκφορντ, οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεπαν την αναμέτρηση σε ένα πάρτι για τους φίλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΣΕΦ.

Το τελικό 88-59 πιστοποιεί την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ και την γενικά πολύ καλή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός και που, αν την εκμεταλλευτεί, σε συνδυασμό με το σχετικά ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί, μπορεί να ελπίζει σε καλό πλασάρισμα στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Έρικ Γκριν ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού στην επίθεση με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Ματ Λοτζέσκι να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι απολαυστικός, προσθέτοντας επίσης 15 πόντους με 6 ριμπάουντ. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν επίσης ο Κώστας Παπανικολάου με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης που αγωνίστηκε όσο χρειάζεται (16:44), σημειώνοντας 10 πόντους με 4 ασίστ.

Όλα τα λεφτά για την Ούνικς ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ, που σημείωσε 25 πόντους με 3 ριμπάουντ, αλλά κανένας άλλος παίκτης των φιλοξενούμενων που έμειναν στο 3-8 και πλέον βλέπουν το στόχο της οκτάδας να απομακρύνεται, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 45-28, 68-42, 88-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 15, Μπιρτς 5, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 5, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 15, Αθηναίου

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 3, Αντίποφ, Λάνγκφορντ 25, Στολ 2, Παραχούτσκι 4, Κολόμ 4, Κλιμένκο 3, Βορόνοφ, Παρπούκιν, Πάνιν 3, Καϊμακόγλου 6, Γουίλιαμς 9

 

Φωτο: euroleague.net