Print this page

Νίκες για Ρεάλ και Φενέρ, δεν έχει αντίπαλο η ΤΣΣΚΑ

Written by  Δεκ 09, 2016

Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους στην Ευρωλίγκα Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δίνει συνεχώς μαθήματα και απαντήσεις για το ότι παραμένει η κορυφαία ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, η Φενερμπαχτσέ επικράτησε εύκολα του Ερυθρού Αστέρα με 87-72 και έφτασε το 8-3, παραμένοντας στο κυνήγι της Ρεάλ και της δεύτερης θέσης.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν σε καλό βράδυ, πήρε από νωρίς το προβάδισμα, έλεγξε τα ριμπάουντ και το ρυθμό, μοίρασε συνολικά 24 ασίστ και έφτασε σε μια άνετη νίκη που την διατηρεί στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Ο Έκπε Γιούντο ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Γιαν Βέσελι είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Πέρο Άντιτς είχε 13 πόντους, ο Μπόμπι Ντίξον είχε 11 πόντους και ο Κώστας Σλούκας οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι της τουρκικής ομάδας με 10 πόντους και 9 ασίστ.

Από τη σερβική ομάδα, ο Μάρκο Σιμόνοβιτς είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, Μίλκο Μπιέλιτσα 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Όγκνιεν Κούζμιτς είχε 8 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-31, 68-50, 87-72

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τους δυο σούπερ σταρ της, αφού ο Νάντο Ντε Κολό είναι εδώ και καιρό εκτός μάχης, ενώ έχασε και τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος θα επανέλθει με το νέο έτος, ωστόσο, παραμένει η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, όπως απέδειξε με την εμφατική εκτός έδρας νίκη της επί της Αρμάνι Μιλάνο με 64-79 που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ντμίτρι Κουλάγκιν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, με τον Άαρον Τζάκσον να προσθέτει 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα και τον Κόρι Χίγκινς να έχει 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Από την Αρμάνι, που κατάφερε να αντισταθεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στην ανωτερότητα των Πρωταθλητών Ευρώπης, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 11 πόντους και οι Τζαμέλ Μακλήν και Ρίκι Χίκμαν πρόσθεσαν από 10.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 38-36, 54-66, 64-79

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε πολύ σκούρα απέναντι στην αποφασισμένη να κάνει τη ζημιά, Ζαλγκίρις Κάουνας, όμως, στο τέλος βρήκε τις λύσεις και πήρε τη νίκη με 96-91 που την διατηρεί στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση του μπάσκετ με τις δυο ομάδες να χαρίζουν πλούσιο θέαμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβαλαν πολύ δύσκολα στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο, την οποία απείλησαν με μια εντός έδρας ήττα που θα έβαζε «φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ και εκείνος που «σφράγισε» τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα προσφέροντας συνολικά 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Σε καλή βραδιά βρέθηκαν επίσης ο Γκουστάβο Αγιόν με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Άντονι Ράντολφ με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Φελίπε Ρέγες με 12 πόντους και 6 ασίστ.

Από την Ζαλγκίρις που λίγο έλειψε να πετύχει τη νίκη της αγωνιστικής, ο Κέβιν Πάνγκος είχε 19 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Μπροκ Μότουμ σημείωσε 17 πόντους, και ο Παούλιου Γιανκούνας είχε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 49-49, 74-69, 96-91

 

Φωτό: euroleague.net