Print this page

Η άμυνα έφερε τη νίκη με Μπαρτσελόνα

Written by  Νοε 16, 2016

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα της Μπαρτσελόνα με 59-52 και επανήλθε στις νίκες στην Ευρωλίγκα, πριν από τη μεγάλη μάχη της Παρασκευής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, αυτή τη φορά πήραν τη νίκη χάρη στην εκπληκτικά στημένη άμυνά τους, που ανάγκασε τη Μπαρτσελόνα των πολλών απουσιών σε ένα από τα χειρότερα επιθετικά παιχνίδια της στη διοργάνωση και έφτασαν στην τέταρτη φετινή τους νίκη, έχοντας, όπως φαινόταν, ένα κομμάτι του μυαλού τους στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρ’ όλο που έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε 17 λάθη και έδειξαν ότι μπορούν να παίρνουν τις νίκες ακόμα κι όταν επιθετικά δεν βρίσκονται σε καλή μέρα (

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, βράβευσαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την προσφορά του στην ομάδα. Ο πρώην τεχνικός των «ερυθρολεύκων» καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της ομάδας που δε ξέχασε ότι πριν από τρία χρόνια, την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Θερμό ήταν το χειροκρότημα και για τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος είχε επίσης σημαντική προσφορά στην επιτυχία του Ολυμπιακού.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με προτεραιότητα την άμυνα και το πώς να περιορίσουν τα «όπλα» των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο να μην είναι καλό και να υπάρχει αστοχία και νευρικότητα.

Μόλις ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ από την περιφέρεια, πήρε περισσότερη ενέργεια και δημιούργησε μια μικρή διαφορά (20-14 στο 9’) και, παρά την μέτρια επιθετικά βραδιά του, έφτασε στο ημίχρονο με ένα καλό προβάδισμα (32-25).

Η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της στο 24’ (39-28) και με την εικόνα που είχε η αναμέτρηση φαινόταν αρκετά ασφαλείας.

Με τις δυο ομάδες να είναι τρομερά άστοχες και να πηγαίνουν σε αργές επιθέσεις, το σκορ έμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και, παρά την προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στο ματς (55-50 στο 38’), ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια ακόμα νίκη, με 59-52 και πλέον μπορεί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή με τους φίλους της ομάδας να ζητούν ρυθμικά τη νίκη.

Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, σημειώνοντας συνολικά 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας σημαντική βοήθεια και πάλι από τον Κεμ Μπιρτς που σημείωσε 7 πόντους με 7 ριμπάουντ και ορισμένες πολύ καλές άμυνες στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, αλλά και τον Ιωάννη Παπαπέτρου που είχε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την Μπαρτσελόνα, τη ζημιά στο πρώτο μέρος την έκανε ο Τζόναθαν Χολμς που τελείωσε με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ταϊρίς Ράις μπήκε αργά στο ματς, σημειώνοντας 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-25, 49-38, 59-52

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 9, Μπιρτς 7, Γιανγκ, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 15, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου, Μάντζαρης 5, Χάκετ 5, Λοτζέσκι 1, Αθηναίου

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 11, Χολμς 13, Ντόρσεϊ 9, Βεζένκοφ 3, Πένο, Έρικσον, Όλεσον 2, Κόπονεν 6, Σένα, Περπέρογλου 4, Τόμιτς 4

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.