Print this page

Η Χίμκι «δάγκωσε» την ΤΣΣΚΑ, νικηφόρα πρεμιέρα για Μάλαγα

Written by  Δεκ 30, 2015

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το Top 16 της Ευρωλίγκα, αφού εκτός από την πολύ μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα, διεξήχθησαν δύο ακόμα αναμετρήσεις, με την Χίμκι να κάνει τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην πανίσχυρη διεκδικήτρια του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με νίκη ξεκίνησε και η Ουνικάχα Μάλαγα απέναντι στην «πρωτάρα» στο Top 16 Νταρουσάφακα.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε με καλάθι του Αλεξέι Σβεντ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η Χίμκι επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 91-89 και έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στο Top 16.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος, όπου οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσουν», ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν την πολύ σημαντική νίκη. Η Χίμκι προηγήθηκε με 80-72 στο 33’ και έδειξε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε, μείωσε και πέρασε μπροστά με 83-85 στο 37’ και τα πάντα να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Με το παιχνίδι να οδεύει προς την λήξη του, ο Αλεξέι Σβεντ πέτυχε το 91-89 μόλις 1’’ πριν το τέλος και η Χίμκι πανηγύρισε μια
πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου.

Ο Αλεξέι Σβεντ δεν σκόραρε μόνο το καλάθι της νίκης, αλλά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν εντυπωσιακός, ολοκληρώνοντας με 28 πόντους (4/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 8/10 βολές), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος μαζεύοντας συνολικά 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Εξαιρετικός ήταν και ο Ταϊρίς Ράις με 22 πόντους (7/13 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ προσέθεσε ο Τζέημς Ογκουστίν.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 20 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Μίλος Τεόντοσιτς 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Κόρι Χίγκινς είχε 16 πόντους.

Με το «δεξί» ξεκίνησε και η Ουνικάχα Μάλαγα που νίκησε δύσκολα την Νταρουσάφακα με 70-62 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Top 16.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά, με την ισπανική ομάδα να κάνει καλύτερο τελείωμα στο παιχνίδι και να παίρνει την πρώτη της νίκη στον «Μαραθώνιο» που θα διεκδικήσει την είσοδό της στα playoff. Κορυφαίος για τους νικητές ο Έντβιν Τζάκσον με 20 πόντους, με τον Μιντάουκας Κουζμίνσκας να προσθέτει άλλους 15 και τον Ρίτσαρντ Χέντριξ να έχει 13 πόντους με 8 ριμπάουντ. Από την τουρκική ομάδα που έδειξε πως μόνο «σάκος του μποξ» δεν θα είναι στο Top 16, ο Σεμίχ Ερντέμ έκανε double-doubleμε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Πηγή και Φωτό: euroleague.net