Print this page

Έτρεχε με 100 η ΤΣΣΚΑ, σούπερ έκπληξη από Καρσίγιακα

Written by  Οκτ 16, 2015

Οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους πρεμιέρα στα πρώτα παιχνίδια της πρεμιέρας της φετινής Ευρωλίγκας. Οι έδρες άντεξαν και οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφυγαν με τα «ροζ» φύλλα αγώνα και με τους δυο πρώτους βαθμούς στο σακούλι τους. Τη νίκη της ημέρας η Μακάμπι, την έκπληξη της πρεμιέρας η «σταχτοπούτα» Καρσίγιακα

 

Οι πρωταθλητές Τουρκίας επικράτησαν της Μπαρτσελόνα με 71-62 και πέτυχαν την πρώτη τους νικη στην ιστορία τους στη διοργάνωση. Αντίθετα, οι Καταλανοί, έκαναν το χειρότερο ποδαρικό στην διοργάνωση, στην οποία για μία ακόμα χρονιά ξεκινούν με φιλοδοξίες να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Για τον τέταρτο όμιλο, η ΤΣΚΚΑ ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις την φετινή της προσπάθεια στη διοργάνωση συντρίβοντας την Μακάμπι  στην Μόσχα με 100-69. Η ήττα αυτή ήταν η τρίτη βαρύτερη στην ιστορία της «ομάδας του λαού».

Ο αγώνας έγινε κάτω από τη μαύρη σκιά του χαμού του Νέιτ Χάφμαν, που στα 40 του χρόνια ,«έφυγε από τη ζωή» χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Μαλιστα οι παίκτες της Μακάμπι  αγωνιστήκαν με μαύρα περιβραχιόνια ενώ στο ημίχρονο κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Στις άλλες αναμετρήσεις της πρεμιέρας, μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Τουρκία όπου η Νταρουσάφακα νίκησε στην παράταση την πρωταθλήτρια Ιταλίας Σάσαρι  με 83-74 (66-66 κ.α.) και ξεκίνησε ιδανικά στη διοργάνωση. Στην Ισπανία η Μάλαγα έστω και δύσκολα επικράτησε της Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση με 76-71 και δεν επέτρεψε στον μέχρι πρότινος αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τη θητεία του στους πρωταθλητές Γερμανίας.

Ο Ερυθρός Αστέρας, τέλος, σε ένα ματς που έγινε στην «Kombank Arena» και όχι στη φυσική έδρα της ομάδας, επικράτησε με 81-59 της Γαλλικής Στρασμπούρ με τον Σοφοκλή Σκορτσιανίτη στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Σέρβων να σημειώνει 6 πόντους με 3/3 δίποντα.

Αναλυτικα τα αποτελέσματα και το σημερινό προγραμμα

1ος Όμιλος
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Στρασμπούρ (Γαλλία81-59
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 16/10
Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 16/10

2ος Όμιλος
Ολυμπιακός-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)76-61
Λιμόζ (Γαλλία)-Εφές Αναντόλου Εφές (Τουρκία) 16/10
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 16/10

3ος Όμιλος
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 71-62
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 16/10 (18.00)
Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 16/10

4ος Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)100-69
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Σάσαρι (Ιταλία) 83-74 (66-66 κ.α.)
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 76-71