«El classico»? Not for REAL!

Written by  Μάι 17, 2014

Με ένα απίστευτο σόου από τα 6,75 και χωρίς να δείξει κανένα απολύτως έλεος στην «αιώνια» αντίπαλό της, η Ρεάλ διέλυσε την Μπαρτσελόνα στο κατ’ ευφημισμόν «el classico» του δεύτερου ημιτελικού της Ευρωλίγκα και με το εμφατικό 62-100 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου την περιμένει την Κυριακή η Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Οι Μαδριλένοι χάρισαν στιγμές εντυπωσιακού μπάσκετ σε όσους φιλάθλους παρακολούθησαν τον αγώνα είτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση και με «σαδιστικό» τρόπο κατατρόπωσαν την Μπαρτσελόνα, της οποίας έχουν επικρατήσει σε όλους τους σημαντικούς αγώνες της χρονιάς. Πάνω από όλα, όμως, έστειλαν το ηχηρό μήνυμα ότι ίσως ήρθε η ώρα τους να σηκώσουν ξανά τον τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης, έπειτα από το μακρινό 1995, όταν σε μία χρονιά που θύμιζε πολύ την φετινή, είχαν κατακτήσει τον τίτλο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μόνο 5’ λεπτά άντεξε η Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι, μέχρι να πάρει μπροστά η «μηχανή» της Ρεάλ και τα «πολυεργαλεία» Μίροτιτς, Γιουλ, Ροντρίγκεθ και Φερνάντεθ να αρχίσουν να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στους 39 πόντους (59-98) και έδειξαν ότι αυτοί είναι το «αφεντικό» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με τους Χουέρτας και Τόμιτς να τρέχουν και να σκοράρουν πήρε γρήγορα μια διαφορά που στο 4’ ήταν ήδη στο +8 (12-4), όμως, η Ρεάλ αντέδρασε γρήγορα και με καλάθια των Σλότερ και Γιουλ στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 13-12 στο 7’, ενώ με καλάθι του Μίροτιτς που ξεκίνησε «ζεστός» και με τρίποντο του Σέρχι Ροντρίγκεθ πέρασε μπροστά στο σκορ με 18-19 στο 9’. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο 20-20, γεγονός που αποδείκνυε πως οι δύο ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος για το ποια από τις δύο θα περάσει στον μεγάλο τελικό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά και παίζοντας σκληρή άμυνα, ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να μείνει χωρίς πόντο για 5’, διάστημα κατά το οποίο κατάφερε να χτίσει μια διαφορά και να προηγηθεί με 20-31, την ώρα που η νευρικότητα είχε καταβάλλει τους παίκτες των «μπλαουγκράνα», με αποκορύφωμα το αντιαθλητικό φάουλ που σφύριξε ο Χριστοδούλου στον Παπανικολάου πάνω στον Ροντρίγκεθ.

Με τους «μερένχες» να είναι απόλυτοι κυρίαρχοι στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τη διαφορά στο 37-45 υπέρ της Ρεάλ κι ενώ η Μπαρτσελόνα επεχείρησε να κάνει επιστροφή και να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά, ωστόσο, το τρίποντο του Πούλεν από τα 10 μ. στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να μειώσει τη διαφορά, με την Ρεάλ που είχε σε εκπληκτική μέρα την «υπερηχητική» τριπλέτα των Μίροτιτς, Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ να έχει επιβάλλει κατά κράτος τον ρυθμό της. Οι «φονιάδες» της «Βασίλισσας» έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και, «πυροβολώντας» ανηλεώς από τα 6,75 μ. ανέβασαν τη διαφορά σε δυσθεώρητα για την ποιότητα των δύο ομάδων επίπεδα, , κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 48-73!

Το… δράμα των Καταλανών δεν είχε τελειωμό, αφού η Ρεάλ συνέχισε να βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι ανεβάζοντας κι άλλο τη διαφορά. Με τρίποντο του Κάρολ από τα 8,5 μέτρα το σκορ έγινε 50-85, ενώ με νέο τρίποντο από τον Ντάρντεν, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 52-88, με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα και τον Τσάβι Πασκουάλ να μην μπορούν να διανοηθούν τις τους συνέβαινε!

Το τελικό 62-100 ήταν το απόλυτο επιστέγασμα ενός ολοκληρωτικού σόου των Μαδριλένων που τελείωσαν το παιχνίδι με το εκπληκτικό 14/29 στα τρίποντα και έστειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα στην Μακάμπι, ότι είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στον θρόνο της Ευρώπης μετά από 19 χρόνια, κάτι που τους στέρησε πέρυσι ο Ολυμπιακός στον τελικό του Λονδίνου.

Ποιον να πρωτοξεχωρίσει κανείς από την εντυπωσιακή εμφάνιση της Ρεάλ: Ροντρίγκεθ με 21 πόντους, 6 ασίστ και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, Μίροτιτς με 19 πόντους και ranking 26, Φερνάντεζ με 12 πόντους, Γιουλ με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά και τους περισσότερους παίκτες από όσους αγωνίστηκαν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, στην εκπληκτική παράσταση της «Βασίλισσας».

Από το ολοκληρωτικό «ναυάγιο» της Μπαρτσελόνα, μόνο ο Αντέ Τόμιτς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ μπορεί να θεωρηθεί διασωθείς, ωστόσο, η νέα ήττα από την Ρεάλ, αυτή τη φορά με ντροπιαστικό τρόπο που θα γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας των «μπλαουγκράνα», ενδεχομένως να είναι η αρχή για εκκαθαρίσεις.

Η Ρεάλ θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό Ευρωλίγκα, όπου την Κυριακή θα επιχειρήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της και να διεκδικήσει ένα τρόπαιο που, αυτή τη φορά, εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ έτοιμη να κατακτήσει.

Μπαρτσελόνα: Πούλεν, Ντόρσεϊ 5, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 3, Παπανικολάου 6, Όλεσον 8, Λόρμπεκ 8, Λάμπε, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 16

Ρεάλ Μαδρίτης: Φερνάντεζ 12, Ρέγιες 11, Ντίεζ, Μίροτιτς 19, Ροντρίγκες 21, Κάρολ 7, Ντάρντεν 6, Γιουλ 11, Μπουρούσης 7, Σλότερ 4, Μεϊρί 2

Μπαρτσελόνα: 17/39 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 13/24 βολές, 21-11 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 13 λάθη

Ρεάλ Μαδρίτης: 23/38 δίποντα, 14/29 τρίποντα, 12/13 βολές, 28-8 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 9 λάθη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.