Print this page

Τι έγινε στην τρίτη αγωνιστική του Top 16

Written by  Ιαν 18, 2014

Η τρίτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε με μία νίκη και μία ήττα για τις ελληνικές ομάδες, ενώ ήδη μόλις τέσσερις ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο Παναθηναϊκός, συνεχίζουν αήττητες την πορεία τους προς τα play off.

 

Στον πέμπτο όμιλο, όπου γίνεται η μεγάλη «σφαγή» και συμμετέχουν οι δύο «αιώνιοι» τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών αποδεικνύουν γιατί όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα υποστηρίζουν ότι ακόμα τίποτα δεν μπορεί να κριθεί και πως η διοργάνωση έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού Εφές με 78-64 τον φέρνει αήττητο στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με την Μπαρτσελόνα που πέρασε από το ΣΕΦ με 72-81, πληγώνοντας τον Ολυμπιακό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, μετά την συντριβή από την Αρμάνι Μιλάνο και την εντός έδρας ήττα από τους Καταλανούς βρίσκονται πλέον στο 1-2 και την ερχόμενη εβδομάδα στην Βιτόρια απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα δίνουν έναν εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα για την επιβίωσή τους.

Την ίδια ώρα, η Αρμάνι Μιλάνο με κεκτημένη ταχύτητα από την νίκη επί του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα, επικράτησε και της Λαμποράλ με 83-76 και πλέον φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αποδεικνύοντας πως καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι ξεγραμμένη σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Το ίδιο ισχύει και για την Μάλαγα, που με ένα εκπληκτικό σερί 15-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πήρε τη νίκη με 89-75, ανέβηκε στο 2-1 και έστειλε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο απόλυτο μηδέν και το χειρότερο ίσως ξεκίνημά του σε Top 16 στην προπονητική του καριέρα. Η συνάντησή του με τον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρησή του την ερχόμενη εβδομάδα εκτός από συναισθηματικό χαρακτήρα αποτελεί και αγώνα επιβίωσης για μία ομάδα που στο ξεκίνημα της διοργάνωσης ψηφίστηκε ως ένα εκ των φαβορί για την πρόκριση στο FinalFour.

Στον έκτο όμιλο, η κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται, καθώς παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, ωστόσο, η έκπληξη της βραδιάς ήρθε από το Βελιγράδι, όπου η Παρτιζάν επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 73-72 και ανακάτεψε την τράπουλα στον όμιλο. Την Τετάρτη, η Ρεάλ επικράτησε εύκολα της Μπάγερν Μονάχου με 111-87, σε ένα ακόμα επιθετικό σόου που την καθιστά ως την ομάδα που συγκεντρώνει έστω κι αν είναι ακόμα πολύ νωρίς, τις περισσότερες πιθανότητες όχι μόνο για την πρόκριση και την κατάληψη της πρώτης θέσης, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Μακάμπι παραμένει επίσης αήττητη στον όμιλο, αφού κατάφερε να περάσει άνετα από την έδρα της Ζαλγκίρις με78-87, ενώ η Λοκομοτίβ Κουμπάν πήρε νίκη επιβίωσης με 62-63 απέναντι στην Γαλατασαράι που συνέχισε την κακή πορεία των τουρκικών ομάδων που ακόμα δεν έχουν πετύχει νίκη στο Top 16.