Print this page

Η Euroleague θυμήθηκε τις προκρίσεις της ΤΣΣΚΑ και της Ρεάλ το 2018 (vid)

Written by  Απρ 27, 2020

Συνέχεια στις ανασκοπήσεις της κάνει η Turkish Airlines Euroleague, αυτή τη φορά επιστρέφοντας δύο χρόνια πίσω, όταν σαν σήμερα, θυμήθηκε τις προκρίσεις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four του Βελιγραδίου, όπου συναντήθηκαν στον ημιτελικό, πριν η «Βασίλισσα» πάρει την πρόκριση στον δρόμο για έναν ακόμα τίτλο.

Αμφότερες προκρίθηκαν από το τέταρτο παιχνίδι με σκορ 3-1, με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει την πρόκριση για το 15ο στα τελευταία 16 Final Four.

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε στην ρωσική «μονομαχία» με την Χίμκι, παίρνοντας πολύ δύσκολα τις δύο πρώτες νίκες στην έδρα της, επικρατώντας με 98-95 στο Game 1 και με 89-84 στο Game 2, όμως, στο Game 3, οι εκπληκτικές επιδόσεις του Αλεξέι Σβεντ που σημείωσε 27 πόντους και του Άντονι Γκιλ που είχε 22, έφεραν τη νίκη με 79-73. Το Game 4 εξελίχθηκε σε αναμέτρηση για γερά νεύρα, με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει τη νίκη χάρη σε καλάθι του Κόρι Χίγκινς 5’’ πριν τη λήξη, με τον Αμερικανό να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και να τελειώνει με 20 πόντους στο 88-89 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ γνώρισε μια απίστευτη συντριβή από τον Παναθηναϊκό, που είχε το πλεονέκτημα έδρας, με τους «πράσινους» να ξεκινούν το Game 1 με το σκορ στο 20-0 και να ολοκληρώνουν με το 95-67, παίρνοντας το προβάδισμα στην σειρά. Η «Βασίλισσα», ωστόσο, ανέτρεψε την κατάσταση, έσπασε την έδρα της ελληνικής ομάδας, παίρνοντας τη νίκη στο Game 2 με 82-89 και έφερε τη σειρά στην Μαδρίτη, όπου στην επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του, επικράτησε με 81-74 στο Game 3 και με 89-82 στο Game 4, παίρνοντας την πρόκριση. Στην συγκεκριμένη σειρά έλαμψε το άστρο του Λούκα Ντόντσιτς, με την Ρεάλ να φτάνει τελικά μέχρι το τέλος της διαδρομής, επικρατώντας τόσο στον ημιτελικό της ΤΣΣΚΑ, όσο και στον τελικό της Φενερμπαχτσέ, κατακτώντας το τρόπαιο για 10η φορά στην ιστορία της, με το νεαρό Σλοβένο να αναδεικνύεται MVP του Final Four, της διοργάνωσης, αλλά και Rising Star της χρονιάς.

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net