Print this page

Νίκησε την Μπρέσια ο Προμηθέας και… προκρίνεται στην Γερμανία

Written by  Φεβ 05, 2020

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε το καθήκον του απέναντι στην Μπρέσια, της οποίας επικράτησε με 67-56, αλλά δεν πήρε το δώρο που περίμενε από την Όλντενμπουργκ, που ηττήθηκε από την Βενέτσια κι έτσι θα χρειαστεί νίκη στην Γερμανία στην τελευταία αγωνιστική του «Top 16» για να σφραγίσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του 7Days Eurocup.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλες με 16-16.

Με σύμμαχο την άμυνά του, ο Προμηθέας άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά, που έφτασε για πρώτη φορά το +10 (30-20), με την ιταλική ομάδα, ωστόσο, να καταφέρνει να συμμαζέψει την κατάσταση, μειώνοντας στο τέλος του ημιχρόνου σε 35-32.

Ο Προμηθέας φάνηκε να δείχνει αποφασισμένος να καθαρίσει την υπόθεση νίκη από νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και πάλι με την άμυνά του άρχισε να δημιουργεί μια νέα διαφορά που, αυτή τη φορά έφτασε ακόμα και τους 13 πόντους (49-36), με την Μπρέσια να μειώνει σε 57-51 στο τέλος του δεκάλεπτου, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για την συνέχεια.

Η τελευταία περίοδος ήταν… βασανιστήριο από πλευράς θεάματος, με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες, χωρίς έμπνευση, βιαστικές και επιπόλαιες και να ολοκληρώνουν με ένα πολύ φτωχό επιμέρους 10-5, που, ωστόσο, ήταν αρκετό για τον Προμηθέα να πάρει τη νίκη με το τελικό 67-56.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης, άπαντες έστρεψαν την προσοχή τους στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, όπου ανέμεναν νίκη της Όλντενμπουργκ, η οποία, ωστόσο, δεν ήρθε, με την Βενέτσια να επικρατεί με 82-78 και να ισοβαθμεί με τον Προμηθέα με 3-2, έχοντας όλα τα ενδεχόμενα για την πρόκριση ανοικτά για την τελευταία αγωνιστική.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε double-double με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Λάνγκστον Χολ είχε 11 πόντους με 4 ασίστ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης πρόσθεσε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την Μπρέσια, ο Τομάσο Λακουιντάνα είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Κένεθ Χόρτον 15 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-32, 57-51, 67-56

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: promitheasbc.gr