Print this page

Στους «16» του Champions League ο Προμηθέας

Written by  Ιαν 09, 2019

Στους «16» του Basketball Champions League προκρίθηκε ο Προμηθέας Πάτρας, μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί της γερμανικής Μπαϊρόιτ με 95-83, που τον φέρνει στο 7-3 με την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής.

Οι Πατρινοί έπιασαν πολύ καλή απόδοση και με μπροστάρηδες τους Μπράουν και Γκίκα, πήραν την δεύτερη φετινή νίκη τους επί της γερμανικής ομάδας, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή τους στην παρθενική τους ευρωπαϊκή παρουσία.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση, πήρε πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά (25-13 στο 8’), όμως, η αδράνεια του τελευταίο διλέπτου έφερε την μείωση του σκορ στο δεκάλεπτο στο 28-23.

Το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σταθερά και να καταφέρνουν να περάσουν μπροστά με 41-42, πριν ο Κασελάκης με τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου δώσει και πάλι ένα μικρό προβάδισμα στον Προμηθέα (44-42).

Ο Προμηθέας ήταν πολύ καλύτερος και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, δημιουργώντας σταδιακά και πάλι μια διαφορά (71-63 στο 30’) και όσο περνούσε η ώρα κατάφερε να την φέρει ξανά σε διψήφια επίπεδα, κλείνοντας την αναμέτρηση με το νικηφόρο 95-83 που πανηγυρίστηκε έντονα.

Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης, το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο τέλος του παιχνιδιού με τον Κάσιους Ρόμπερτσον και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, με τον παίκτη της Μπαϊρόιτ να αντιδρά σε φάουλ του Έλληνα παίκτη, πετώντας του τη μπάλα στο πρόσωπο.

Ο Ριόν Μπράουν ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 31 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Οκτάβιους Έλλις είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Ολεξάντρ Λίποβι σημείωσαν από 13 πόντους, ενώ ο Νίκος Γκίκας έκανε ένα σπουδαίο double-double με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Από την Μπαϊρόιτ, ο ΝτεΜον Μπρουκς σημείωσε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Μπαστιάν Ντορέθ με τον Αντρέας Σέιφερθ σημείωσαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 44-42, 71-63, 95-83

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball