Print this page

Δεύτερη νίκη της Λιμόζ επί τις Βαλένθια, νίκες και για Αρμάνι, Νίζνι

Written by  Ιαν 27, 2016

Τη δεύτερη νίκη της επί της Βαλένθια πέτυχε η Λιμόζ στην τέταρτη αγωνιστική της φάσης των «32» του Eurocup και έγινε η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνεθ φέτος σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Νίκη πρωτιάς για Αρμάνι Μιλάνο, «ανάσα» για Νιζνί.

Το «κουμπί» της Βαλένθια έχει βρει η Λιμόζ, που μετά από την εντυπωσιακή εκτός έδρας επικράτησή της στην τρίτη αγωνιστική, πήρε τη νίκη και στην τέταρτη, αυτή τη φορά με 82-67 και πλέον μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι παίκτες της γαλλικής ομάδας, άρχισαν να «χτίζουν» μια διαφορά από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και, στη συνέχεια έφτασαν εύκολα στην δεύτερη νίκη τους επί της Βαλένθια σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με τον Νομπέλ Μπουνγκού-Κολό να προσθέτει 11 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ για την ισπανική ομάδα που έχει βρει τον... μπελά της με τους Γάλλους, ο Ράφα Μαρτίνεθ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους.

Η ενισχυμένη Αρμάνι Μιλάνο πέρασε πολύ δύσκολα από την έδρα της Νεπτούνας με 73-74 που δημιουργήθηκε με ελεύθερη βολή του Τζαμέλ ΜακΛην 6’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με την ιταλική ομάδα να παίρνει τη νίκη και να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του ομίλου. Ο Κρούνοσλαβ Σίμον ήταν ο κορυφαίος της Αρμάνι με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Τζαμέλ ΜακΛην είχε 14 πόντους, ενώ ο Μίλαν Μάτσβαν είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ. Από την Νεπτούνας που έχασε μια ευκαιρία να «ανακατέψει» τον όμιλο και να αναπτερώσει τις ελπίδες όλων των συμμετεχουσών ομάδων για πρόκριση, κορυφαίος ήταν ο Ντονάτας Ζαβάκας με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η Νίζνι Νόβγκοροντ πήρε νίκη «ανάσα» απέναντι στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας και ανεβαίνοντας στο 2-2 μετά την τέταρτη αγωνιστική, αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση, αφήνοντας στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη την ήδη αποκλεισμένη σλοβενική ομάδα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου πήραν μια διαφορά, την οποία διατήρησαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ως το τέλος για να φτάσουν στη νίκη. Ο Βίκτορ Ραντ τα έκανε όλα με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη, ενώ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Σεμέν Αντόνοφ με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας 18 πόντους είχε ο Σάσα Ζάγκορατς και 14 είχε ο Σάβα Λέσιτς.

Φωτό: Eurocup