Print this page

Πάλεψε, αλλά δεν άντεξε η ΑΕΚ

Written by  Δεκ 01, 2015

Η ΑΕΚ πάλεψε να υπερκεράσει τις απουσίες και τις δυσκολίες της αναμέτρησης με την Νιζνί Νόβγκοροντ, ωστόσο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών της ηττήθηκε με 86-79 και δεν κατάφερε να διασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Eurocup.

 

Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε να αντιμετωπίσει εκτός από μια πολύ δυνατή ομάδα και την ατυχία, αφού πριν από την αναμέτρηση έχασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και δεν μπόρεσε να ενισχύσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Η απώλεια του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης «πλήγωσε» ακόμα περισσότερο την «Ένωση» που συν τοις άλλοις είχε ελλείψεις στα γκαρντ, αφού οι Ντι Τζέι Κούπερ και Μάλκολμ Άρμστεντ δεν έχουν ακόμα δικαίωμα συμμετοχής, κάτι που δυσχέρανε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις με τον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος ντύθηκε… Μαυροκεφαλίδης και με εντυπωσιακή εμφάνιση με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ προσπάθησε να παίξει και για τον λαβωμένο συμπαίκτη του, ωστόσο, η Νίζνι σούταρε με το εντυπωσιακό 13/26 τρίποντα, χωρίς, η άμυνα της «Ένωσης» να μπορεί να βρει αντίδοτο. 

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και έχοντας πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα και να προηγηθεί με 19-25 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με καθαρό μυαλό, ψυχραιμία, σωστές επιλογές και καλή αξιοποίηση του Μαυροειδή μέσα στη ρακέτα και του καλού μακρινού σουτ, η ΑΕΚ εξακολούθησε να διατηρεί το προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι και το +12 (19-31 στο 13’), ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που τη βρήκε μπροστά στο σκορ με 44-52, έχοντας στο διάστημα αυτό δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ρωσική ομάδα.

Οι απουσίες και η κόπωση, όμως, δεν επέτρεψαν στην «Ένωση» να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, με την Νίζνι να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο, να μειώνει σταδιακά τη διαφορά και τελικά οι δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο ισόπαλες με 63-63.

Στο σημείο εκείνο η ΑΕΚ δεν είχε δυνάμεις να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση και τελικά έφτασαν στη νίκη με 86-79, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να της εξασφάλισε την πρόκριση στην φάση των «32» του Eurocup.

Αντίθετα, η ΑΕΚ, περιμένει αφενός τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής και θα δώσει τη μάχη της στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όπου θα κριθούν όλα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Μαυροειδής που με την εμφάνισή του έδειξε ότι μπορεί στο βάθος της χρονιάς να δώσει εξαιρετικές λύσεις στο πλάι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ωστόσο, η εκπληκτική του απόδοση που του χάρισε 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, δεν ήταν αρκετά για να «κλειδώσει» την πρόκριση για την ΑΕΚ.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μαλίκ Χαίρστον με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από 10 πόντους σημείωσαν οι Μίλαν Μιλόσεβιτς και Ντούσαν Σάκοτα.

Από την Νίζνι, πρώτος σκόρερ ήταν ο Βίκτορ Ραντ με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, πολύ καλός ήταν ο Ιβάν Στρέμπκοβ με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όμως, μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Κασπάρς Μπέρζινς που έκανε double-double με 12 πόντους και 13 ασίστ και Ντμίτριι Κβοστόβ με 5 πόντους και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 44-52, 63-63, 86-79

Νιζνί Νόβγκοροντ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 21, Μαρίκιν, Βικτόροφ, Ζαριάτσκο, Ίβλεφ 9, Αντόνοφ 11, Μαχάλμπασιτς 8, Κβοστόβ 5, Μπέρζινς 12, Στρέμπκοβ 15, Ποπόφ, Κιρντιάτσκιν 5

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 10, Χαίρστον 15, Μιλόσεβιτς 10, Σκραμπ, Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 3, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 5, Μαυροειδής 26