Print this page

Καρδιοχτύπησε, αλλά δεν «αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ

Written by  Οκτ 14, 2015

Με βολές του αρχηγού του, Κώστα Βασιλειάδη στα τελευταία δευτερόλεπτα,  ο ΠΑΟΚ πήρε αγχωτική νίκη απέναντι στην Σζολνόκι για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup και μπήκε με το «δεξί» στις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση.

 

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε τάσεις… «αυτοχειρίας», καθώς έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση παίρνοντας σημαντική διαφορά που έφτασε και τους 17 πόντους, όμως, στη συνέχεια, έχασε το καθαρό μυαλό και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους όχι μόνο να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά και να διεκδικήσουν τη νίκη ως τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με τον Ούρος Ντούβνιακ να κάνει «πάρτι» και την άμυνά του να τσακίζει «κόκκαλα», ο ΠΑΟ πήρε από πολύ νωρίς το προβάδισμα στην αναμέτρηση και δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση. Με τον σέρβο γκαρντ να φτάνει από το πρώτο πεντάλεπτο τους 10 πόντους, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με  24-12 κι ενώ νωρίτερα η διαφορά είχε φτάσει ακόμα και το +17 (21-4).

Η δεύτερη περίοδος και η εύκολη διαφορά έφερε χαλάρωση στην ελληνική ομάδα, κάτι που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώνουν σταδιακά, φτάνοντας στο καλάθι (34-32) μόλις 1.24’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 37-32.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να παίζει με τη «φωτιά» και να διατηρεί κοντά στο σκορ την Σζολνόκι, η οποία πέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά με 45-46 στο 25’. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από το σημείο εκείνο κι έπειτα, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να ανακτά το προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου με 54-52.

Το παιχνίδι δεν προσφερόταν για… καρδιακούς με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Σζολνόκι προηγήθηκε 68-69 στα 29’’, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης με δύο εύστοχες βολές στα 18’’ έκανε το 70-69 για τον ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να κλέψουν τη νίκη στα 4’’, καθώς ο Βοϊβόντα υπέπεσε σε λάθος και στη συνέχεια, ο Κώστας Βασιλειάδης με νέες εύστοχες βολές έγραψε το τελικό 72-69 κι έτσι η ελληνική ομάδα πήρε την αγχώδη νίκη στην πρεμιέρα της στο φετινό Eurocup.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Ούρος Ντούβνιακ με 17 πόντους και 4 ασίστ, ενώ 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ είχε ο Μιλένκο Τέπιτς. Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν άστοχος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης (1/7 τρίποντα) είχε τελειώνοντας το παιχνίδι με 9 πόντους, όμως 6/6 βολές, οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν εκείνες που έκριναν την αναμέτρηση.

Από τη φιλοξενούμενη ομάδα ο Βοϊβόντα είχε 16 πόντους, αλλά έκανε το μοιραίο λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ ο Νατιάτσκο είχε 15 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 37-32, 54-52, 72-69

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 16, Λιάπης 3, Βασιλειάδης 9, Κακαρούδης 2, Δέδας 3, Μαργαρίτης 3, Κόττας, Καμάρας, Ντούβνιακ 17, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 6, Μπάλαμπαν 7

Σζολνόκι Ολάζ (Άλεκσιτς): Κραφτ 11, Κέλλερ 2, Σταικόφσκι, Βίτμαν 3, Βοϊβόντα 16, Γκριν 4, Σομόγκι, Μπορίσοφ 9, Πέρινγκερ, Νατιάτσκο 15, Μιλόσεβιτς 4, Γκρέγκορι 5