Print this page

Άνετη πρόκριση της Ούνικς με πρωταγωνιστή τον Καιμακόγλου»

Written by  Μαρ 12, 2015

Πρόωρο τελικό έβγαλε η φάση των «8» του Eurocup, καθώς η Ούνικς Καζάν επικράτησε της Καντού με 75-72 και σε συνδυασμό με το 64-70 της Ιταλίας πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την αήττητη μέχρι τώρα στη διοργάνωση Λοκομοτίβ Κουμπάν.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των Ρώσων ο Κώστας Καιμακόγλου που είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μπίκοφ, Φίσερ και Λάνγκφορντ, που είχαν από 13 πόντους.

Η Ούνικς Καζάν θα αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ Κουμπάν του 19-0, σε δυο αναμετρήσεις που αναμένονται συναρπαστικές καθώς πρόκειται για τις δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Άνετη πρόκριση για την Χίμκι που νίκησε και στο δεύτερο αγώνα την Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης με 89-70 (84-86 το πρώτο παιχνίδι) και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Καλύτεροι παίκτες από τους νικητές ήταν οι Πέτερι Κόπονεν (24 πόντοι) και Τάιρις Ράις (15 πόντοι).

Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου η Καρσίγιακα που μετά την ισοπαλία που απέσπασε στο Βίλνιους (81-81), επικράτησε εύκολα με 97-81 της Λιέτουβος Ρίτας στην Τουρκία και «σφράγισε» το εισιτήριο για τη φάση των «8». Ο Τζον Ντίμπλερ με 26 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 33'24 ήταν ο καλύτερος του παρκέ για τους νικητές, ενώ ο Κένι Γκάμπριελ πρόσθεσε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η Βαλένθια σκόρπισε την Μπάγερν στη Γερμανία με 60-94 και σε συνδυασμό με το 80-58 της Ισπανίας προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς ήταν εξαιρετικός και έκανε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ οδηγώντας άνετα την ομάδα του στα προημιτελικά και στο ραντεβού με την Χίμκι.

Δεύτερη νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και για την Παρί Λεβαλουά που επικράτησε της Τουρόβ στην Πολωνία με 78-87 και πλέον θα αντιμετωπίσει την Μπάνβιτ στην επόμενη φάση.

Η τουρκική ομάδα μπορεί να ηττήθηκε από την Ρόμα στην Ιταλία με 66-56 κατάφερε, ωστόσο, να διαφυλάξει το + 16 της νίκης της στη Τουρκιά (71-55) και έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Τέλος, το εισιτήριο για τους «8» σφράγισε και η Γκραν Κανάρια που επικράτησε για δεύτερη φορά της Τσεντεβίτα με 75-72 (76-84 το πρώτο παιχνίδι) στην «Gran Canaria Arena» και θα αντιμετωπίσει την Καρσίγιακα.

Τα ζευγάρια στη φάση των «8»

Ούνικς Καζάν - Λοκομοτίβ Κουμπάν
Γκραν Κανάρια - Καρσίγιακα
Μπάνβιτ - Παρί Λεβαλουά
Χίμκι - Βαλένθια