Print this page

Νίκες «θρίλερ» για Χίμκι και Παρί Λεβαλουά

Written by  Μαρ 04, 2015

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Eurocup ήταν συγκλονιστικά με τις Χίμκι και Παρί Λεβαλουά να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Η Χίμκι «απέδρασε» από την έδρα της Ζενίτ με την νίκη με 84-86 χάρη σε έναν τρομερό Τάιρις Ράις που με 22 πόντους διέλυσε κάθε αμυντικό σχέδιο των γηπεδούχων. Ο περσινός MVP της Ευρωλίγκα απέδειξε ότι εχει «μέταλλο» πρωταθλητή και οδηγεί την ομάδα του μακριά και σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Ράις, όμως, δεν ήταν μόνος του, αφού είχε άξιους συμπαραστάτες τους Πατέεφ και Κόπονεν που σημείωσαν από 11 πόντους ο καθένας.

Από την Ζενίτ ,που προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση αλλά δεν έφτασε μέχρι και το τέλος της διαδρομής, ξεχώρισαν οι Βιχρόφ και Λάντρι με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Στο Παρίσι, η Παρί Λεβαλουά πήρε αγχωτική νίκη με 74-71 επί της Τουρόβ αποτέλεσμα που επιτρέπει στους Πολωνούς να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να το ανατρέψουν στη ρεβάνς στην Πολωνία σε μια εβδομάδα.

Η Παρί έφτασε στην νίκη χάρη στον επιθετικό της πλουραλισμό και στην ομαδικότητα της. Ονιάνγκ (12 πόντοι), Κοροσάιν (11 πόντοι) και Φορντ (10 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας που φέτος εχει βλέψεις ακόμα και για το τρόπαιο της διοργάνωσης που δίνει και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου.

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Μάρντι Κόλινς ήταν εξαιρετικός (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 7 ασιστ), αλλά η εμφάνιση του δεν συνοδεύτηκε από νίκη της Τουρόβ. Εκτός του Κόλινς πολύ καλός ήταν και ο Ντάμιαν Κούλιγκ (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16».

3 Μαρτίου
Ζενίτ-Χίμκι 84-86
Παρί Λεβαλουά-Τουρόφ 74-71

4 Μαρτίου
Μπάνβιτ-Ρόμα
Λιέτουβος Ρίτας-Καρσίγιακα
Μπάμπεργκ-Λοκομοτίβ
Τσεντεβίτα-Γκραν Κανάρια
Καντού-Ούνικς
Βαλένθια-Μπάγερν

*με bold οι ομάδες που έχουν πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση