Print this page

Σωτηρίου: «Πάθος, τακτική και συγκέντρωση»

Written by  Νοε 16, 2018

Η ώρα της πρόκρισης στη τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2019, έφτασε για την Εθνική ομάδα Γυναικών, που στο τελευταίο "παράθυρο" των προκριματικών αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, με μοναδικό στόχο να βρεθεί για 9η φορά στην ιστορία της στην τελική φάση του θεσμού.


Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στο agapotobasket.gr, για τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση στην Αγγλία, για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα  στην Κοζάνη αλλά και την Στέλλα Καλτσίδου, που λέει "αντίο" στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Έφτασε η ώρα για τα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών. Τι είναι αυτό που θα κρίνει την πρόκριση και τι περιμένουμε να δούμε από την Εθνική;

«Η Εθνική ομάδα για ακόμα μια φορά θέλει να βγάλει στο παρκέ, πάθος, τακτική και συγκέντρωση. Μέσα στην Αγγλία θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πάντα για εμάς αυτά τα παιχνίδια έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Μας αρέσουν αυτού του είδους οι αγώνες, καθώς είναι πολύ υψηλού επιπέδου και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Από κει και πέρα σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τη νίκη. Το μυαλό μας τώρα είναι στην Αγγλία που για μένα, αλλά και για όλους, είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Έχουμε μειονέκτημα στις ψηλές, ειδικά απέναντι στη νατουραλιζέ που έχουν. Θέλουμε να χαλάσουμε την ισορροπία τους και πιστεύω ότι αν κοντρολάρουμε τα ριμπάουντ, είμαστε αρκετά πιεστικοί στην άμυνα και τρέξουμε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Να είμαστε υγιείς και πιστεύω ότι όλες οι παίκτριες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα βάλουν το λιθαράκι τους ώστε η ομάδα να πάρει τη νίκη και την πρόκριση» .

Ακολουθεί ο τελευταίος αγώνας στην Κοζάνη, εκεί όπου την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκε η Εθνική, η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μας φιλοξενήσει η Κοζάνη ξανά. Ανυπομονώ γι’ αυτή την στιγμή. Πραγματικά είναι από τις πιο ωραίες εμπειρίες που έχω ζήσει σαν αθλήτρια και πολύ περισσότερο με την Εθνική ομάδα. Νομίζω το ίδιο συναίσθημα έχουμε όλες και ένας λόγος παραπάνω για την Στέλλα που έχει αποφασίσει αυτό να είναι το τελευταίο της παιχνίδι. Θεωρώ ότι η πρόκριση, ένα καλό παιχνίδι και όλος αυτός ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο, δημιουργούν ένα πολύ θετικό συνδυασμό για το μπάσκετ Γυναικών, για την Ελλάδα, ένα όμορφο αντίο για την Στέλλα και ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλη την Εθνική μας, το οποίο το αξίζει».

Η αποχώρηση της Στέλλας Καλτίδου κάνει αυτούς τους δυο αγώνες ακόμα πιο ιδιαίτερους και σίγουρα πιο φορτισμένους συναισθηματικά.

«Αναμφισβήτητα η Στέλλα Καλτσίδου από το 1998, που έχουμε ξεκινήσει μαζί, είναι μία κορυφαία παίκτρια στην Εθνική ομάδα και γενικά θεωρώ από τις καλύτερες παίκτριες στην Ευρώπη. Εμένα ήταν χαρά μου και μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι συμπαίκτρια της στην Εθνική και σε άλλους συλλόγους. Η ίδια ξέρει, για να πάρει αυτή την απόφαση, πως νιώθει και το σέβομαι αυτό. Από κει και πέρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι τις τελευταίες μέρες να την κάνω να ευχαριστηθεί το παιχνίδι και να έχει όμορφες αναμνήσεις από εμάς για την Εθνική ομάδα. Σίγουρα θέλουμε να αποχωρήσει με μία πρόκριση, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την Στέλλα. Υπάρχει συγκίνηση στην ομάδα, αλλά είναι γεγονός ότι είναι καιρός για την νέα γενιά, σιγά σιγά να πάρει τη σκυτάλη».