Print this page

Πρώτη συνάντηση για την Εθνική Γυναικών

Written by  Νοε 12, 2018

Στο παρκέ επέστρεψε τη Δευτέρα (12/11), η Εθνική Γυναικών, ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019, με Μεγάλη Βρετανία (17/11, 21.00, Μάντσεστερ) και Ισραήλ (21/11, 17.00, Κοζάνη). Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο κλειστό του Αμαρουσίου, στον Αγιο Θωμά.

 

Οι αθλήτριες που έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο ήταν οι: Λολίτα Λύμουρα, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Αγγελική Νικολοπούλου, Εβίνα Μάλτση, Εβίνα Σταμάτη, Τζάκι Γέμελος, Στέλλα Καλτσίδου, Ελεάννα Χριστινάκη, Κατερίνα Σωτηρίου, Αφροδίτη Κοσμά, Άρτεμις Σπανού, Σίνθια Εζέτζα, Έλενα Τσινέκε, Άννα Σπυριδοπούλου και Στέλλα Φουράκη.

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε: «Λίγο καιρό μετά το τέλος των υποχρεώσεών της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομάδα μαζεύεται και πάλι με στόχο την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2019. Έχουμε μπροστά μας τους δύο τελευταίους αγώνες, με Μ.Βρετανία και Ισραήλ, δύο δύσκολα παιχνίδια. Ξεκινάμε μια μίνι προετοιμασία, χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας αρκετές ημέρες. Η Φασούλα δυστυχώς δεν θα μπορέσει να είναι μαζί μας λόγω των υποχρεώσεών της στην Αμερική, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα τα κορίτσια που έχουν κληθεί θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ».

 

Ο Κώστας Κεραμιδάς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Στέλλα Καλτσίδου, η οποία ανακοίνωσε ότι αυτοί οι δύο αγώνες θα είναι οι τελευταίοι της με τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών. «Η προσφορά της Καλτσίδου είναι ανεκτίμητη όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική και στο γυναικείο μπάσκετ  γενικότερα. Είναι μια εξαίρετη παίκτρια και συμπαίκτρια. Σύμβολο του πάθους, της μαχητικότητας και της θέλησης για διάκριση και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για ένα απίστευτο μπασκετικό μυαλό, μια παίκτρια-προπονήτρια μέσα στις τέσσερις γραμμές. Νιώθω περήφανος που συνεργάστηκα μαζί της. Το ιδανικό θα είναι να αποχωρήσει με πρόκριση, όπως ταιριάζει σε μια τόσο μεγάλη παίκτρια και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».